Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 85% korting
,

De Leiderschapsbox

Versterk uw eigen leiderschapskwaliteiten!

Luisterboek Nederlands 2011 9789089590909
Voormalig top 100Totaal 191 dagen
Niet leverbaar.
VOORDEEL - 85% korting

Samenvatting

Een compleet verzorgde safari door de wereld van leiderschap. Dat is in één zin 'De Leiderschapsbox'. Maar ook een nuttige reis, want juist de huidige tijd vraagt om nieuwe vormen van leiderschap. Vormen die bovendien veranderen met de snelheid van het moment. De leiders van vandaag zijn de volgers van morgen, die weer worden opgevolgd door de leiders van overmorgen. De visionaire leider die zijn plek afstaat aan de tegendraadse leider, die na bewezen succes zijn zetel ter beschikking stelt aan de bestuurlijk leider. Veel leiderschapsrollen passeren de revue tijdens de safari. En uiteraard is er de nodige aandacht voor de volgers, want zonder volgers geen leider!

Leiderschap is niet alleen actueel maar ook alom aanwezig. De tijd van de onaantastbare leider als bovenbaas waar niemand in de organisatie omheen kan, is echt voorbij. Tegenwoordig is iedereen op een zeker moment leider, u hoeft daar niet voor in een formele leidersrol te zitten. Jong talent en (business) professionals wachten niet af. Ze nemen initiatief en steken hun nek uit om aan vernieuwingen te werken. Ze tonen leiderschap, schetsen een aanlokkelijk toekomstbeeld en zoeken de steun van anderen om daaraan te werken. Deze audioreeks helpt bestaande en nieuwe leiders om op praktische wijze hun rol goed te kunnen vervullen.

'De leiderschapsbox' bestaat uit 15 afleveringen. Tezamen bieden ze u een spannende rondreis door de wereld van leiderschap. Elke aflevering bevat actuele inzichten, praktijkvoorbeelden en concrete suggesties om effectief te zijn als leider in organisaties. Na beluistering van deze audioreeks heeft u antwoorden gekregen op de vele vragen die leven rond leiderschap. En u wordt uitgenodigd om uw eigen leiderschapskwaliteiten te verdiepen en versterken.

Elke aflevering bestaat uit een luister-cd en toegang tot het downloadarchief, waar u de pdf tekst en mp3 van de aflevering kunt downloaden. Bovendien kunt u bij de verschillende afleveringen op de auteurspagina luisteren naar een uitgebreid interview met de betreffende auteur over het specifieke thema dat is behandeld.

'De Leiderschapsbox' staat onder redactie van Jaap Boonstra. Boonstra is hoogleraar organisatieverandering aan de Universiteit van Amsterdam en bij Esade Business School in Barcelona. Hij is als hoogleraar en docent verbonden aan Sioo. Als zelfstandig adviseur ondersteunt hij leiders, managers en professionals die van de verandering waarvoor zij staan een succes willen maken.

Specificaties

ISBN13:9789089590909
Taal:Nederlands
Bindwijze:luisterboek
Druk:1
Verschijningsdatum:1-4-2012
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

Luisteren naar leiderschap
Pierre Pieterse | 29 augustus 2011
De Leiderschapsbox is om meerdere redenen interessant. In de eerste plaats natuurlijk de hybride vorm: een 15-delige audioreeks die wordt ondersteund door korte podcast interviews met de verschillende auteurs, en een ‘downloadable’ cahier in PDF format uitgebreid met soms extra voorbeelden en bijna altijd een korte literatuurlijst. Maar interessanter is de gekozen invalshoek waarbij de zorgvuldige positionering leidt tot een volledig verzorgde safari door de wereld van leiderschap.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
7 stemmen
6
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (6)

column
Geert Wilders en zijn volgers
Jaap Boonstra 2 juli 2012 Leiders bestaan bij de gratie van volgers. Zonder volgers ben je geen leider maar een eenzame zonderling. Er zijn veel interessante publicaties geschreven over leiders en volgers. Denk maar even aan de boeken van Manfred Kets de Vries.
column
Zonnekoningen, slachtoffers en intriganten
Jaap Boonstra 11 november 2011 De laatste tijd komen er steeds meer grote verhalen in de media over leiders die zich misdragen, een schrikbewind voeren of anderszins niet integer handelen. De leider lijkt de dader. Maar is dat altijd zo en zijn de volgelingen wel zo onschuldig?
interview
Iteke Weeda over de triple A leider
Ronald Buitenhuis 21 oktober 2011 We moeten naar een vorm van ‘triple A leiderschap’: altruïstisch, androgyn en authentiek. Dat is het pleidooi dat sociologe Iteke Weeda houdt in haar bijdrage aan De Leiderschapsbox. ‘Tegenpolen moeten elkaar versterken.’
interview
René ten Bos over resultatitis en leiderschap als brevet van onvermogen
Ronald Buitenhuis 7 oktober 2011 Leiders zijn griezels. Dominique Strauss Kahn is een geniaal leider. We moeten af van de allesverlammende focus op resultaat. De enkele visionairen die we de laatste jaren in Den Haag hebben voorbij zien komen, zijn bijna zonder uitzondering naarlingen geweest. Welkom in de wereld van filosoof René ten Bos. Gezien bovenstaande opvattingen is het niet heel wonderlijk dat zijn bijdrage aan De Leiderschapsbox als titel ‘de tegendraadse leider’ heeft meegekregen.
interview
Niels Noorderhaven: ‘Andere culturen kunnen heel bedreigend zijn’
Ronald Buitenhuis 7 oktober 2011 Waarom is de fusie tussen KLM en Air France wel een succes en ging het bij British Steel en Corus mis? Dat heeft alles te maken met cultuur. Niels Noorderhaven is hoogleraar Internationaal Management aan de Universiteit van Tilburg en zoomt in zijn bijdrage aan De Leiderschapsbox in op het fenomeen cultuur via de interculturele leider. Want wie als hedendaags leider de factor cultuur negeert, kan de plank wel eens fenomenaal misslaan.
interview
Leiderschap meer dan ooit kunst van het balanceren
Ronald Buitenhuis 6 juli 2011 Leiderschap werd gedomineerd door triple C: controle, commanderen en (topdown) communiceren. Inmiddels zijn we aanbeland in de triple V leiderschapsperiode: vertrouwen, verbinden en (waarderen van) vakkennis. Uiteindelijke tenderen we naar triple R: richting geven, ruimte bieden en resultaat vragen. De leider van morgen moet dan o.a. tegendraads, betekenisvol, ondernemend, resultaatgericht en androgyn zijn. In De Leiderschapsbox geven vijftien ‘leiders’ een inspirerende en prikkelende visie op hoe dat nieuwe leiderschap er uit kan zien. ‘Op zoek naar doorwaadbare plaatsen.’

Over Jaap Boonstra

Jaap Boonstra is hoogleraar ‘Organisatiedynamiek en Leiderschap’ aan Esade Business School in Barcelona (Spanje), hoogleraar Organisatieverandering aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, en kerndocent bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). Jaap is tevens hoogleraar ‘Internationaal leiderschap’ en voorzitter van de interfacultaire groep Internationaal Leidershap bij CEMS, The Global Alliance in Management Education. Eerder was hij als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en Rector van Sioo, Interuniversitair Centrum voor Organisatie- en Veranderkunde.    Als onafhankelijk adviseur ondersteunt Jaap maatschappelijke organisaties en wereldwijde allianties in hun ontwikkeling. Hij schreef verschillende boeken over organisatieverandering, organisatiecultuur en leiderschap, waaronder Allianties voor een Duurzame Toekomst (Boom, 2023) Veranderen als Samenspel (Boom, 2018), Perspectieven op Veranderen (Boom, 2017), Perspectieven op Leiderschap (Boom, 2017), Veranderen van Maatschappelijke organisaties (Business Contact, 2017) en Leiders in Cultuurverandering (Van Gorcum, 2014) en Verandermanagement in 28 lessen (Business Contact, 2013). Fotografie: Wiep van Apeldoorn

Andere boeken door Jaap Boonstra

Inhoudsopgave

De Leiderschapsbox bevat de volgende afleveringen:

1. Leiderschapsverkenningen (Jaap Boonstra)
2. De triple A leider (Iteke Weeda)
3. De visionaire leider (Hans van der Loo)
4. De horizontale netwerkleider (Annemieke Roobeek)
5. De interculturele leider (Niels Noorderhaven)
6. De tegendraadse leider (René ten Bos)
7. De betekenisvolle leider (Jaap Boonstra)
8. De leider als volger (Jaap van Muijen)
9. De bestuurlijk leider (Mark van Twist)
10. De beteugelde leider (Erik van de Loo)
11. De ondernemende leider (Rudy Kor & Britta Gielen)
12. De androgyne leider (Janka Stoker)
13. De resultaatgerichte leider (André de Waal)
14. De publieke leider (Paul 't Hart)
15. Volgers van de leider (Deanne den hartog)

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Leiderschapsbox