Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het enneagram in organisaties

Beter inzicht in jezelf en anderen

Gebonden Nederlands 2017 9789490463571
10
Voormalig top 10Totaal 30 dagen
Voormalig top 100Totaal 158 dagen
Verkooppositie 494Hoogste positie: 2
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Organisaties worden platter en teams zelfsturender, terwijl veranderingen zich van alle kanten aandienen. Inzicht in jezelf en anderen is hierdoor belangrijker dan ooit. Het enneagram is een beproefd model dat negen persoonlijkheidstypen beschrijft. Het biedt handvatten waarmee je effectiever kunt communiceren, bewuster kunt leidinggeven en met teams betere resultaten kunt boeken.

De theorie van het enneagram maakt duidelijk dat één van de negen typen het meest op jou van toepassing is. Elk type bedient zich van een specifieke strategie die tot succes leidt, maar ook belemmeringen met zich meebrengt. Inzicht in je type helpt je eigen drijfveren beter te doorgronden en zorgt dat je doelen makkelijker kunt bereiken.

Het enneagram biedt veel aanknopingspunten bij (team)coaching, talentonwikkeling en organisatieverandering. In dit boek wordt je wegwijs gemaakt in het enneagram en de toepassingsmogelijkheden in de dagelijkse praktijk.

Nadat auteur Oscar David in 1993 het enneagram leerde kennen, introduceerde hij het bij een groot aantal Nederlandse organisaties. Dit boek staat vol met praktijkervaringen van managers en professionals met wie hij de afgelopen decennia heeft gewerkt.

Het enneagram in organisaties is de geactualiseerde herdruk van de bestseller Het enneagram in management (ruim 10.000 exemplaren verkocht).

Over Het enneagram in management:
"Vlot geschreven en goed verteerbaar ... grondige uitleg van de zakelijke mogelijkheden" - De Volkskrant
"Het helderste Nederlandse boek dat over het enneagram is geschreven" - Management Team

Specificaties

ISBN13:9789490463571
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:150
Uitgever:Mediawerf
Druk:1
Verschijningsdatum:23-10-2017
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Het enneagram in management
Marcel Boons | 9 april 2010
Mensen in hokjes plaatsen is soms een beladen onderwerp. We weten dat in een ontwikkelde wereld het stigmatiseren van personen tot genante en pijnlijke situaties kan leiden, vooral als we het overdrijven of het bij het verkeerde eind hebben. Van de andere kant... in hokjes plaatsen is wel lekker, want het schept duidelijkheid. Maar welke hokjes zijn zinvol en helpen je bij je rol als manager in een organisatie? Oscar David schetst in 'Het enneagram in management' niet alleen hoe het enneagram in elkaar zit, maar ook hoe je het kunt inzetten bij leiding geven en bij je persoonlijke ontwikkeling.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Het enneagram in organisaties - Beter inzicht in jezelf en anderen
Oscar David 2 oktober 2017 Organisaties worden platter, minder hiërarchisch en meer zelfsturend. Inzicht in jezelf en anderen zijn hierdoor belangrijker dan ooit. Het enneagram biedt veel handvatten waarmee je effectiever kunt communiceren, bewuster kunt leidinggeven en met teams betere resultaten kunt boeken.

Over Oscar David

Oscar David (1965) is organisatiepsycholoog, executive coach, adviseur en spreker op het gebied van leiderschap en verandering. De afgelopen 25 jaar begeleidde hij leiders en professionals in de top van een groot aantal internationale ondernemingen, ministeries en andere overheidsorganisaties en zorginstellingen.

Andere boeken door Oscar David

Inhoudsopgave

Woord vooraf

Inleiding

Deel 1 Negen gezichtspunten op werk en leven
Type 1. De Verbeteraar
Type 2. De Ondersteuner
Type 3. De Scoorder
Type 4. De Verdieper
Type 5. De Waarnemer
Type 6. De Vragensteller
Type 7. De Vernieuwer
Type 8. De Bepaler
Type 9. De Bemiddelaar

Deel 2 Vragen over het enneagram
1. Het enneagram als model
2. Het enneagram in organisaties
3. Enneagram werkvormen
4. Het enneagram en persoonlijke ontwikkeling

Deel 3 Literatuur
Boeken
Vragenlijsten

Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het enneagram in organisaties