Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Biografie van de bajes

De roerige geschiedenis van de Bijlmerbajes

Paperback Nederlands 2016 9789089754806
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De Bijlmerbajes in Amsterdam is de bekendste gevangenis van Nederland. De zes torenflats aan de rand van de Bijlmer spelen sinds de opening in 1978 een prominente rol in de penitentiaire geschiedenis.

Hier zaten drugsbaronnen als Klaas Bruinsma, Charles Zwolsman en Gwenette Martha, gehate moordenaars als Koos Hertogs, Ferdi Elsas en Volkert van der Graaf, maar ook de Heineken-ontvoerders en duizenden anderen. De gevangenis was het toneel van spectaculaire ontsnappingen en gijzelingen.

De afgelopen twee jaar mochten journalisten Gerlof Leistra en Annemarie van Ulden zich vrij bewegen binnen de muren van wat officieel heet de Penitentiaire Inrichting Amsterdam Over-Amstel. Ze liepen mee op de luchtplaats, dwaalden rond in de 'Kalverstraat' - de lange verbindingsgang tussen de torens -, draaiden diensten mee op de paviljoens van de Top600-jongeren en op de afdelingen voor ernstig gestoorde delinquenten.

Leistra en Van Ulden spraken uitvoerig met gedetineerden, bewaarders, de directie, de dominees en de imams, de psychiaters en de artsen, de sportdocenten en de medewerkers van de bibliotheek, bezoekers en advocaten. Daarnaast doken ze in de geschiedenis van de roemruchte bajes. Niets bleef voor hen verborgen. Biografie van de bajes biedt een unieke kijk binnen de muren van onze bekendste gevangenis.

Specificaties

ISBN13:9789089754806
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:27-5-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Gerlof Leistra

Gerlof Leistra (1958) is al 25 jaar verslaggever bij weekblad Elsevier en schreef een groot aantal boeken over misdaad.

Andere boeken door Gerlof Leistra

Over Annemarie van Ulden

Annemarie van Ulden (1987) werkte voor Elsevier en schrijft nu voor o.a. LINDAnieuws. Zij maakte ook de foto's voor Bio van de bajes.

Andere boeken door Annemarie van Ulden

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Biografie van de bajes