Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Veertig jaar vóór de tralies

Het 'dubbelleven' van een vechtsporter

Paperback Nederlands 2022 9789089759641
Voormalig top 100Totaal 25 dagen
Verkooppositie 3371Hoogste positie: 75
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Richard van Asdonck werkte vanaf 1981 in de Bijlmerbajes, de Koepel in Haarlem, het Wolvenplein in Utrecht, de PI in Nieuwegein en in de vrouwengevangenis in Nieuwersluis.
Hij gaf sportles aan de gedetineerden en trainde het personeel in fysieke en mentale weerbaarheid. Dat levert talloze sappige en bijzondere anekdotes op.

In zijn justitiële carrière maakte Van Asdonck een leger Beruchte Nederlanders mee, zoals Heer Olivier, kluiskraker Aage M., bodyguard Geurt Roos, Greg en Jesse Remmers en de latere kroongetuige Peter la Serpe. Geregeld moest hij agressieve gedetineerden overbrengen naar de isolatiecel. Ook maakte hij een gijzeling en een serie ontsnappingen mee.

Richard van Asdonck is een Stille Kracht. Die omschrijving verwijst naar zijn Indische achtergrond, maar ook naar zijn ‘wapen’: krav maga en andere verdedigingstechnieken. Sinds 2021 verzorgt hij in PI Nieuwersluis ook weerbaarheidstrainingen voor raadslieden.
Van Asdonck begon met judo, stapte over op karate en kickboksen en bekwaamde zich in jiu jitsu, nunchaku, savate, fast defense en krav maga. ‘Richard is een alleskunner,’ zegt levende vechtsportlegende Chris Dolman.

In 'Veertig jaar vóór de tralies vertelt Richard van Asdonck vol vuur over zijn sporten en zijn spannende en vooral zeer inspannende ‘dubbelleven’ in de PI. '

Specificaties

ISBN13:9789089759641
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:26-9-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gerlof Leistra

Gerlof Leistra (1958) is al 25 jaar verslaggever bij weekblad Elsevier en schreef een groot aantal boeken over misdaad.

Andere boeken door Gerlof Leistra

Over Govert Wisse

Govert Wisse (1955) was sportverslaggever bij de GPD en Haarlems Dagblad. Eerder schreven zij over vechtsporter Bertje Kops en Judovader Cor van der Geest.

Andere boeken door Govert Wisse

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Veertig jaar vóór de tralies