Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ik heb een droom

Van duurzaamheid tot zingeving - De natuur als onze leerschool

Paperback Nederlands 2013 9789089800640
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Vijf jaar lang was spiritualiteit op Nyenrode het onderwerp van de colleges van Paul de Blot op Nyenrode. Het begrip bleek vaak te abstract en zweverig voor het zakendoen. De vraag kwam op of hij het onderwerp concreter zou kunnen maken en beter zou kunnen overdragen. In dezelfde periode kreeg vooral ook duurzaamheid steeds meer de aandacht.

Het blijkt dat spiritualiteit en duurzaamheid alles met elkaar te maken hebben. Bij duurzaamheid gaat het in de kern om zingeving en dat is een spirituele dimensie van het zakendoen.

Het is een proces, een verhaal dat ook als verhaal herkend kan worden. De visie van Paul de Blot op Business Spiritualiteit heeft zich ontplooid tot duurzaamheid en als een zingevingsproces, dat het beste als een verhaal kan worden verteld, als verhalende spiritualiteit.

Specificaties

ISBN13:9789089800640
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:20-11-2013

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Over Paul de Blot

Paul de Blot is in 1924 geboren en opgegroeid in Indonesië. Na vijf jaar concentratiekamp werkte hij als chemisch technoloog voor de opbouw van de industrie in West Java. In 1948 werd hij Jezuiet en werd voorbereid om aan de opbouw van Hiroshima te werken. Door de politieke omstandigheden kwam hij in Indonesië in het universitair onderwijs voor filosofie en ecologische technologie. Daar werkte hij ook voor de slachtoffers van de mislukte communistische Coupe van 1965. In 1979 kwam hij op de Business Universiteit Nyenrode, waar hij in 2006 hoogleraar werd in Business Spiritualiteit. Hij studeerde in Indonesië, Duitsland en Nederland filosofie, theologie, fysica, psychologie, spiritualiteit en Indonesische staatsleer en politiek. Op Nyenrode promoveerde hij op de thesis “Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens”.

Andere boeken door Paul de Blot

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Duurzaamheid als zinvolheid
2. De natuur als leerschool van duurzaamheid
3. Van stof tot leven om te overleven
4. Van onbewust leven tot bewust menselijk leven – Hoe kwam dit tot stand?
5. De wording van de wereld speelt zich ook af in organisaties
6. Gesloten organisaties komen tot leven
7. Verhalen van organisaties in hun streven naar duurzaamheid als zingeving
8. Hoe gaat het verhaal verder: zinvol of zinloos?

Epiloog
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ik heb een droom