Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Stop, denk, doe

Zo manage je je brein

Paperback Nederlands 2014 9789400505254
Voormalig top 100Totaal 23 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Persoonlijk leiderschap betekent dat je leidend kunt zijn in eigen gedrag op de momenten dat dit belangrijk voor jou is (in tegenstelling tot geleid worden door bijvoorbeeld angsten, impulsen of omstandigheden). Persoonlijk leiderschap is een voorwaarde voor welzijn en effectiviteit op elk vlak in het leven. Het mag dan ook niet verbazen dat een eindeloze stoet goeroes, coaches en methoden je de sleutel tot persoonlijk leiderschap beloven.

Helaas gaan veel methoden nog uit van verouderde kennis. De opkomst van het hersenonderzoek en de evolutionaire psychologie hebben een ware revolutie veroorzaakt in ons begrip van de menselijke geest. De laatste twee decennia zijn we meer te weten gekomen dan de honderd jaar daarvoor. Uiteraard is er niets mis met oude ideeën, als ze maar goed zijn. Het punt is echter dat de moderne inzichten dieper en vollediger zijn.

In dit boek beschrijft Max Wildschut een praktische methode voor persoonlijk leiderschap op basis van de laatste, relevante wetenschappelijke inzichten.

Specificaties

ISBN13:9789400505254
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:254
Druk:1
Verschijningsdatum:25-11-2014
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
4 stemmen
2
1
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Max Wildschut

In 2003 is Max Wildschut (1967) zijn kennis en ervaring gaan bundelen in FlowQ: een bureau dat onderzoek doet en advies geeft over de factor mens in werk. Binnen FlowQ ontwikkelde hij diverse onderzoeksinstrumenten als de flowmonitor, HPC en mindsetscan. Wildschut werkte hiervoor bij onderzoeksinstituten en in het bedrijfsleven, onder andere als consultant en projectmanager. is cognitief psycholoog. Hij studeerde in 1994 af op de effecten van stress op het geheugen en houd zich sindsdien bezig met vraagstukken rond motivatie, prestatie en welzijn. Zijn uitgangspunt daarbij is daarbij vaak de cognitieve en evolutionaire psychologie. Max Wildschut schreef 'Optimum punt' (Scriptum, 2008) en 'Darwin voor managers' (Haystack, 2009). Regelmatig verschijnen nieuwe artikelen van zijn hand op www.flowq.nl/blog

Andere boeken door Max Wildschut

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel I: Persoonlijk leiderschap
1. De ontwortelde aap
2. Persoonlijk leiderschap

Deel II: De kerncompetenties
3. Kerncompetentie 1: Zelfreflectie
4. Kerncompetentie 2: Zelfsturing
5. Kerncompetentie 3: Focus

Deel III: De praktijk
6. Rust in je agenda vinden
7. Drempels nemen
8. Doorzetten

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Stop, denk, doe