Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De verborgen dynamiek van familiebanden

Paperback Nederlands 2015 9789401302081
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Veel van onze overtuigingen en psychische problemen vinden hun oorsprong in de familie waar wij zijn opgegroeid en openbare zich in onze huidige relaties. De therapeutische methode van Bert Hellinger maakt verstoorde verhoudingen binnen familieverbanden zichtbaar door de verborgen dynamiek van familiebanden in kaart te brengen. Door een fysiek opstelling in ruimte van familieleden ontstaat er een zichtbaar psychologisch patroon, waarin de emotionele spanningsvelden binnen deze familierelaties zich aftekenen.

Zo kan een kind, vaak onbewust, verstrikt raken met een ander lid uit de familie en diens emoties overnemen. Als er bijvoorbeeld binnen een familie ooit sprake was van zelfdoding, kan zich dat openbaren doordat een familielid zich met het lot van die bewuste persoon verbindt en verstrikt raakt in de emotionele complicaties daarvan. Via de therapeutische familieopstellingen van Hellinger kunnen deze spanningsvelden zichtbaar worden gemaakt en de start betekenen van een proces van integratie en heling.

'De verborgen dynamiek van familiebanden' introduceert het werk van Bert Hellinger voor de eerste maal in Nederland, nadat zijn werkwijze in Duitsland en Engeland voor zeer positieve reacties had gezorgd. Do coauteurs geven gedetailleerd aan hoe deze methode toegepast en verfijnd kan worden, met als doel het individu los te maken uit zijn emotionele verstrikkingen.

Specificaties

ISBN13:9789401302081
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Druk:1
Verschijningsdatum:30-1-2019
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

3.4 van de 5
7 stemmen
0
4
2
1
0

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De verborgen dynamiek van familiebanden