Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Mindful2Work Handleiding

Effectieve anti-stress training met mindfulness, yoga en sport

Paperback Nederlands 2018 9789401441582
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Minder werkstress met effectieve nieuwe training

Te lang te veel ballen hoog (moeten) houden, werk dat boven het hoofd groeit met als gevolg last van verminderde concentratie, angstige of sombere gevoelens, slapeloosheid, nek- en schouderklachten en vergeetachtigheid. Stress is een veelvoorkomend fenomeen bij werknemers. De effecten ervan kunnen zowel binnen als buiten het werk schadelijk zijn voor het lichamelijk en psychisch functioneren.

Mindfulness-meditatie, yoga en lichaamsbeweging hebben hun positieve effecten op deze klachten bewezen. In de Mindful2Work-training worden deze drie elementen geïntegreerd. In zes weken leren deelnemers hoe stress op het werk en in het persoonlijk leven te verminderen, hoe zich kalmer en fitter te voelen en hoe de werk/privébalans te herstellen.

De Mindful2Work-handleiding beschrijft stap voor stap de Mindful2Work-training met alle oefeningen, geeft een overzicht van de theorie, de wetenschappelijke onderzoeksbevindingen en de opleiding voor trainers. De bewegings- en yogaoefeningen zijn geïllustreerd met kleurenfoto's. Ingesproken meditaties zijn gratis te downloaden via een code in het boek. Deze training is bij UvA minds en UvA minds You ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam.

'Ik ben de afgelopen jaren onder de indruk geraakt van de passie en de rijkdom die in dit programma verweven zitten. De kracht en toegankelijkheid van Mindful2Work ligt mijns inziens in de integratie van (bewust) sporten of bewegen, yoga en mindfulness, iets wat een brede doelgroep aanspreekt. Niet alleen is er nu een concreet en handzaam programma voorhanden binnen mijn beroepsveld, maar ook wordt dit onderbouwd door wetenschappelijke onderzoeksgegevens.' - Gerard Frijstein, oud-directeur ARBO-dienst UvA-HvA-AMC

Specificaties

ISBN13:9789401441582
Trefwoorden:mindfulness
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Uitgever:Lannoo
Druk:1
Verschijningsdatum:3-4-2018
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Esther de Bruin

Dr. Esther I. de Bruin is universitair hoofddocent en gezondheidszorgpsycholoog bij de Universiteit van Amsterdam en het behandelcentrum UvA minds.

Andere boeken door Esther de Bruin

Over Anne Formsma

Anne R. Formsma Msc is psycholoog, stress specialist en mindfulnesstrainer bij Anne Formsma.

Andere boeken door Anne Formsma

Over Susan Bögels

Prof. Dr. Susan M. Bögels is klinisch psycholoog, psychotherapeut, mindfulnesstrainer en supervisor VCGt. Ze is hoogleraar Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam en initiatiefnemer en directeur van UvA minds, behandelcentrum voorouder en kind.

Andere boeken door Susan Bögels

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mindful2Work Handleiding