Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Onderhandelen in het duister

Hoe er dagelijks miljoenen wegstromen naar cybercriminelen en hun netwerken

Paperback Nederlands 2024 9789401498319
Nog niet verschenen, verwacht op 25‑09‑2024
25,99

Samenvatting

'Mijn belangrijkste taak is de som van het losgeld naar beneden te krijgen. Want betalen zul je bijna altijd'. Geert Baudewijns, voltijds onderhandelaar met cybercriminelen, krijgt wekelijks oproepen binnen van gehackte bedrijven en overheden van overal ter wereld. Dan is het eigenlijk al te laat.
De criminelen zijn binnen in het systeem. Om erger te voorkomen - wekenlange downtime, alle gegevens op straat - geeft zo'n 70 procent van de slachtoffers toe aan de eis om losgeld te betalen. Malafide hackerscollectieven op het darknet gaan zo met enorme bedragen aan de haal. Dat blijft taboe, want niemand wil hiermee naar buiten komen.

Wie loopt gevaar? Hoe gaan hackers te werk? Hoe kunnen we onszelf beschermen? Geert Baudewijns neemt in dit boek de lezer mee naar de duistere kant van de digitale wereld. Zijn confronterende insiderverhalen beschrijven recente cases uit België, Nederland en het buitenland.

Onderhandelen in het duister is spannend geschreven, soms met humor, andere keren meevoelend met het grote menselijke leed. Een wake-upcall voor iedereen met een internetverbinding en bovenal een oproep om dit probleem eindelijk ernstig te nemen.

Specificaties

ISBN13:9789401498319
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Uitgever:Lannoo
Druk:1
Verschijningsdatum:25-9-2024
ISSN:

Over Geert Baudewijns

Geert Baudewijns is IT-expert en CEO van Secutec, een cyberbeveilingsbedrijf op maat van bedrijven, de financiële sector en de overheid. Hij is een van de meest geconsulteerde cyberonderhandelaars ter wereld. Terwijl hij met professionele hackers chat over beveiligingssleutels en losgeld, speurt hij het darkweb af op zoek naar nieuwe datalekken.

Andere boeken door Geert Baudewijns

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Onderhandelen in het duister