Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ga tot de mier! - Een mierenparabel met lessen voor mensenorganisaties

Paperback Nederlands 2015 9789402222036
Voormalig top 10059 dagen in de Top 100
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Teams zijn levende organismen. Er bestaat vermoedelijk geen betere illustratie van dit principe dan de wijze waarop een mierenkolonie functioneert. Ieder individu in de kolonie is niet slechts een deel van het geheel, maar vormt samen met de anderen het geheel!

In het eerste deel van dit boek wordt het verhaal verteld van een mierenkolonie die atypisch gedrag vertoont. In het tweede deel volgt een korte uitwerking van belangrijke lessen uit de parabel. In een tijd waarin het belang van teamwork zich steeds meer manifesteert biedt dit boek voor (management)teams van organisaties veel ter inspiratie, interpretatie, associatie en reflectie.

Specificaties

ISBN13:9789402222036
Trefwoorden:teams, parabel
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:82
Uitgever:Boekscout
Druk:1
Verschijningsdatum:27-11-2015
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Lezersrecensies

5.0 van de 5
4 stemmen
4
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Alex de Bruijn

Alex de Bruijn was werkzaam als leraar en directeur in het basisonderwijs. Daarna werd hij senior managementadviseur bij Driestar Managementadvies. Op dit moment is hij werkzaam in het onderwijs en de zorg vanuit zijn organisatieadviesbureau Principium Advies; ontwikkelen vanuit de bron. Als (team)coach, trainer, docent en ontwikkelaar werkt hij dagelijks met (teams van) professionals, leidinggevenden en bestuurders. Als expert op het gebied van leiderschap en organisatieontwikkeling heeft hij reeds diverse publicaties op zijn naam staan: 'Onderwijs vraagt leiderschap!', 'Zorg vraagt leiderschap!', 'Ga tot de mier! Een mierenparabel met lessen voor mensenorganisaties' en 'Nieuw leiderschap. Van bezitten naar delen'. Alex wordt regelmatig gevraagd voor lezingen, masterclasses en workshops.

Andere boeken door Alex de Bruijn

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ga tot de mier! - Een mierenparabel met lessen voor mensenorganisaties