Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Geldmoord

Hoe de centrale banken ons geld vernietigen

Paperback Nederlands 2012 9789460035791
Niet leverbaar.

Samenvatting

Dat het leven elk jaar duurder wordt, is voor ons net zo vanzelfsprekend als het feit dat de zon elke ochtend opkomt in het oosten. Maar dat de prijzen almaar stijgen, is een gegeven van de afgelopen eeuw. In alle eeuwen daarvoor zag de economie er heel anders uit.

Wat in 1450 een gulden kostte, was honderden jaren later nog nagenoeg even duur. Van inflatie was geen sprake. Als de prijzen tijdelijk omhoog gingen, daalden ze daarna weer even hard. De koopkracht veranderde nauwelijks. Dat veranderde drastisch rond 1900. Toen begonnen de prijzen ongekend hard te stijgen. De sporadische prijsdaling die nog voorkwam, was miniem, en dat gold niet alleen voor Nederland, dat gold voor de hele wereld.

Wat is er een eeuw geleden gebeurd waardoor alles sindsdien elk jaar duurder wordt? Op basis van historische gegevens, cijfers over prijsontwikkeling en economische analyse toont Edin Mujagic onomwonden aan dat de geboorte van de centrale banken de doodsteek is geweest voor de waarde van ons geld. Niet alleen holden deze banken de afgelopen eeuw de koopkracht van ons geld uit een proces dat nog altijd doorgaat, de laatste tijd zelfs harder dan ooit maar daardoor riepen ze ook ander onheil over ons af, waaronder de huidige economische crisis.

Econoom Mujagic laat niet alleen overtuigend zien wat de (systematisch onderschatte) rol van de centrale banken in de wereldeconomie is geweest, hij waarschuwt ook voor de wereld van morgen.

Specificaties

ISBN13:9789460035791
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:4-10-2012
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Edin Mujagic

Edin Mujagic (1977) is macro- en monetaireconomisch analist. Hij was jarenlang economisch redacteur bij FEM Business & Finance. Eerder publiceerde hij 'Tien jaar euro' en 'Het inflatiespook'.

Andere boeken door Edin Mujagic

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De gouden eeuw voor de koopkracht
2. De dood van de koopkracht
3. De gevolgen
4. Geldmoord gaat door
5. Weg uit Inflatiestan bestaat!

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Geldmoord