Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kunst van het denken

Survivalgids voor een onvoorspelbare wereld

Paperback Nederlands 2018 9789460038129
Niet leverbaar.

Samenvatting

De meesten van ons willen liever niet denken. Want denken is problematisch. Denken kan ons dwingen buiten vertrouwde, comfortabele paden te treden en dat kan complicaties opleveren. Denken gaat bovendien langzaam, en dat is een probleem als wij door de manier waarop we informatie binnenkrijgen - meestal online - terechtkomen in een draaikolk van sociale media, gebekvecht en bubbels van eigen gelijk.

Toch komen veel van de felste discussies over de politieke, sociale of religieuze kwesties die ons verdelen, niet voort uit het gegeven dat wij nu eenmaal onherroepelijk verdeeld zijn. Zij zijn het gevolg van het feit dat wij niet nadenken.

In dit virtuoze en buitengewoon vermakelijke boek analyseert Alan Jacobs de verschillende krachten die ons verhinderen te denken - krachten die alleen maar zijn toegenomen in dit tijdperk van 'alternatieve feiten', nepnieuws en informatie-overload. Al doende haalt Jacobs allerlei mythen onderuit. We kunnen misschien niet zo goed denken als we graag willen geloven, maar we kunnen ons geestelijk leven wel degelijk beschermen tegen de hindernissen van het moderne leven. En als we gezamenlijk kunnen leren denken, kunnen we misschien ook leren samen te leven.

Specificaties

ISBN13:9789460038129
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:8-3-2018
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Alan Jacobs

Alan Jacobs is hoogleraar letterkunde. Hij publiceerde tal van artikelen voor onder andere The Atlantic, Wall Street Journal en Harper’s Magazine, en is auteur van verschillende boeken, waaronder een biografie van C.S. Lewis en 'The Pleasure of Reading in an Age of Distraction'.

Andere boeken door Alan Jacobs

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1. Beginnen met nadenken
2. Aantrekking
3. Afstoting
4. Het geld van de dwazen
5. Onze hokjesgeest
6. Open of gesloten
7. Denken is menselijk

Conclusie: De geneugten en gevaren van het nadenken
Nawoord: Checklist voor de denkende mens

Dankwoord
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kunst van het denken