Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Helpen veranderen

Motiveringsstrategieën in de psychotherapie

Paperback Nederlands 2012 9789461050144
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Om patiënten met psychische problemen succesvol te behandelen is een evidence-based behandeling alleen niet genoeg. De patiënt moet gemotiveerd worden om zelf actief met de behandeltechnieken aan de slag te gaan.

Dit boek biedt een helder overzicht van strategieën die therapeuten kunnen gebruiken om patiënten voor een psychologische behandeling te motiveren. Wat bijvoorbeeld te doen als een patiënt zijn huiswerkopdrachten niet maakt en herhaaldelijk niet komt opdagen? Hoe te handelen bij patiënten die een moeilijke omgangsstijl hebben?

Per probleem worden een of meerdere interventies beschreven en geïllustreerd met casussen. Met veel tips voor het verbeteren van de therapeutische relatie tussen therapeut en patiënt.

De auteurs zijn klinisch psycholoog/psychotherapeut met jarenlange praktijkervaring en ervaring met praktijkonderwijs en supervisie. Via wetenschappelijk onderzoek en eerdere publicaties hebben ze bijgedragen aan het onderwerp therapeutische relatie en motivering.

Specificaties

ISBN13:9789461050144
Trefwoorden:psychotherapie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:18-9-2018
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Lam H.A. Keijsers

L.H.A. Keijsers is klinisch psycholoog, psychotherapeut en gedragstherapeut, docent en expert op het vlak van relatietherapie.

Andere boeken door Lam H.A. Keijsers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Helpen veranderen