Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Waarom we werken

Gebonden Nederlands 2016 9789462982000
Niet leverbaar.

Samenvatting

We weten niet beter of geld is de belangrijkste reden waarom we werken. We hebben het grootste deel van de infrastructuur van onze maatschappij zelfs naar dit geloof ingericht. Waarom zijn dan zoveel mensen, ondanks een gezonde financiële compensatie, ontevreden met hun werk? En waarom zijn er zoveel mensen die in 'ondergeschikte' baantjes een enorme voldoening vinden?

Schwartz gaat na waarom mensen geloven dat het doel van werken geld verdienen is, en hoe we zijn gaan denken dat meer loon tot beter werk leidt. Hierdoor is onze maatschappij verward en ongelukkig geworden. Op deze gedachten is een gevaarlijk en ondoordacht systeem gebouwd.

Aan de hand van fascinerende onderzoeken en meeslepende anekdotes ontkracht dit boek een aantal mythes. Schwartz neemt ons mee naar ziekenhuizen en haarsalons, naar autofabrieken en bestuurskamers, en hij laat ons werknemers van alle rangen en standen zien, alsook de trends en ontwikkelingen die tot arbeidsvreugde leiden. Uiteindelijk bewijst Schwartz dat het weinig zin heeft onze essentiële drijfveren om goed werk te verrichten met geld te stimuleren. De oorzaak van slecht werk is vaak juist de poging om die stimulans wél te geven.

Waarom werken we? De vraag lijkt zo simpel. Maar Barry Schwartz laat zien dat het antwoord verrassend, complex en urgent is.

Specificaties

ISBN13:9789462982000
Trefwoorden:werk, arbeidsvreugde
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:140
Druk:1
Verschijningsdatum:6-5-2016
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan
ISSN:

Expertrecensies (1)

Waarom we werken
Robert Buisman | 12 september 2016
In Waarom we werken gaat de Amerikaanse hoogleraar psychologie Barry Schwartz in op de vraag wat onderliggende drijfveren zijn om werk uit te voeren en wat de werkgever met deze inzichten kan.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarom we werken