Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Gebroken wilskracht

De ziekte die depressie heet en hoe je ervan geneest

Gebonden Nederlands 2017 9789463190497
Verkooppositie 5497
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Een depressie: het is psychische volksziekte nummer één. Een aandoening die ook wel schuilgaat achter benamingen als overspannenheid, burn-out en surménage of zoals vroeger werd gezegd: een zenuwinzinking. Mensen die onder een depressie lijden zijn vaak jarenlang uitgeschakeld, vooral omdat een effectieve behandeling achterwege blijft.

Aan de patiënt is, zo op het eerste oog, weinig verkeerds te ontdekken en hij wordt daarom door de buitenwacht met wantrouwen aanschouwd. Maar het depressieve lijden is ernstig vooral omdat er sprake is van wilsverlamming: de patiënt kan helemaal niets uitrichten omdat de hersenen zijn vermogen tot handelen hebben geblokkeerd.

Psycholoog Jeffrey Wijnberg is niet alleen professioneel deskundig, maar ook ervaringsdeskundig; hij weet wat het is om een depressie door te maken. Het slechte nieuws is dat een depressie levensontwrichtend is voor alles en iedereen. Het goede nieuws is dat een depressie te genezen valt. Pillen en praten is het moderne devies. Maar Wijnberg weet als geen ander dat er meer bij komt kijken om als gezond mens uit de diepe depressieve put te klimmen.

Specificaties

ISBN13:9789463190497
Trefwoorden:depressie, wilskracht
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:131
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:15-2-2017
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jeffrey Wijnberg

Drs. Jeffrey Robert Wijnberg is geboren in 1951 in Madison, Wisconsin (VS). Na zijn gymnasiumtijd in Nederland studeerde hij enkele jaren muziek en psychologie in Oberlin College, Ohio (VS). In 1977 voltooide hij zijn studie in de klinische psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. De eerste privé-praktijk van Noord-Nederland werd door hem in Groningen opgezet. Tot vandaag de dag is hij daar zelfstandig gevestigd als psychotherapeut. Daarnaast is hij werkzaam als docent voor het Instituut Eclectische Psychologie in Nijmegen en is hij samen met Jaap Hollander verantwoordelijk voor het onderwijs in en de ontwikkeling van de provocatieve psychotherapie. De provocatieve stijl van helpen/coachen/therapie is zijn passie en specialiteit en hij wordt graag uitgenodigd voor workshops, seminars en lezingen. Sinds 1996 is hij als columnist verbonden aan het dagblad De Telegraaf; op de pagina 'Vrouw' verschijnt op maandag een prikkelende column van zijn hand.

Andere boeken door Jeffrey Wijnberg

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Wat heet depressie
2. Angsten
3. Oorzaken van depressie
4. Onderliggende problematiek
5. Acceptatie
6. Vooroordelen
7. De buitenwacht
8. Preventie

Slot
Over de auteur

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gebroken wilskracht