Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De zin van onzin

Leren leven met het ongerijmde maakt gelukkig

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789055949373
Direct te downloaden

Samenvatting

De moderne mens lijdt, meer dan hij zich bewust is, aan een obsessie om alles kloppend te krijgen. Natuurlijk, elk probleem verdient een oplossing. Maar wat als blijkt dat die oplossing alleen nog meer problemen genereert? Echte liefde is mooi en verrijkend. Maar hoe kan het dat zoveel goeds ook het ergste kwaad in de mens kan oproepen? Iedereen wil het gevoel hebben het leven in eigen hand te hebben. Maar de mens functioneert veel beter als zijn leven bepaald wordt door vaste rituelen.

Goed beschouwd is er daarom maar weinig wat echt klopt. De mens, het leven en de wereld vormen een doorlopende voorstelling van ongerijmdheden. Na jaren praktijkervaring deed psycholoog Jeffrey Wijnberg een fascinerende ontdekking: mensen die kunnen leven met deze ongerijmdheden zijn gelukkiger. Wie het ongerijmde omarmt, heeft minder frustraties, accepteert makkelijker zijn eigen en andermans tekortkomingen en treedt vaker het leven met een lach tegemoet.

Specificaties

ISBN13:9789055949373
Trefwoorden:geluk, psychotherapie
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:147
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:3-4-2014
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

column
Vrij lezen
Pierre Pieterse 19 juni 2014 De V van ‘vakantie’ zit weer in de maand, en dat is traditioneel het moment dat ik u mag lastig vallen met mijn persoonlijke tips, observaties en andere aberraties. En omdat we sinds kort naast management ook alle andere boeken verkopen, mag mijn leeslijstje wat breder zijn. Deze keer een glimp op het stapeltje boeken dat ondergetekende meeneemt ter leringh ende vermaeck…

Over Jeffrey Wijnberg

Drs. Jeffrey Robert Wijnberg is geboren in 1951 in Madison, Wisconsin (VS). Na zijn gymnasiumtijd in Nederland studeerde hij enkele jaren muziek en psychologie in Oberlin College, Ohio (VS). In 1977 voltooide hij zijn studie in de klinische psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. De eerste privé-praktijk van Noord-Nederland werd door hem in Groningen opgezet. Tot vandaag de dag is hij daar zelfstandig gevestigd als psychotherapeut. Daarnaast is hij werkzaam als docent voor het Instituut Eclectische Psychologie in Nijmegen en is hij samen met Jaap Hollander verantwoordelijk voor het onderwijs in en de ontwikkeling van de provocatieve psychotherapie. De provocatieve stijl van helpen/coachen/therapie is zijn passie en specialiteit en hij wordt graag uitgenodigd voor workshops, seminars en lezingen. Sinds 1996 is hij als columnist verbonden aan het dagblad De Telegraaf; op de pagina 'Vrouw' verschijnt op maandag een prikkelende column van zijn hand.

Andere boeken door Jeffrey Wijnberg

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Liefde en het gevaar
2. Het probleem van de oplossing
3. De beklemming van vrijheid
4. Volwassen worden of niet
5. Succes is ook niet alles
6. Aangepast of onaangepast
7. De zin van onzin
8. Opschieten met geduld
9. Simpel is ingewikkeld
10. Het ongerijmde

Tot slot
Over de auteur


Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De zin van onzin