Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Muurtje Factuurtje

Het nieuwe disruptieve businessmodel voor consultants

Audio-download Mp3 Nederlands 2018 9789463270793
Voormalig top 100Totaal 35 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Er is eigenlijk iets heel raars aan de hand in consultancyland. Consultants adviseren hun organisaties over klantgericht werken en client intimacy. Maar consulting trendwatcher SourceGlobalResearch stelt vanuit Londen. “Consultancy firma’s brengen te veel bagage en onnodig veel complexiteit mee. Zijn lastig om mee te werken. Verplaatsen zich niet in de schoenen van de klant. Zijn onderling verdeeld in silo’s”. Consultants roepen om het hardst dat klanten moeten werken aan hun digital transformation maar zijn zelf één van de meest ondergeautomatiseerde bedrijfstakken. En de altijd blije Virgin-oprichter en serial entrepreneur Richard Branson is plots een stuk minder blij in zijn blog ‘My problem with consultants’: Consultants hebben nooit een bedrijf gerund, nooit echt mislukking gevoeld, zijn niet voldoende gespecialiseerd voor de behoefte van de klant en zijn niet echt hongerig naar kennis . Het core consulting proces gaat om het verhuren van handjes en is voor de meeste consultants samen te vatten als BLIEP: Belletje, Lullepot, Interviews, Excelletje, Powerpoint. De partner belt rond in het netwerk, legt uit dat er een groot probleem is, consultants doen een aantal interviews bij belanghebbenden, juniors gaan rekenen in Excel en er komt een ‘Pooierpoint’ presentatie voor het management. Daar is natuurlijk niets digitaals aan! Het is verdorie alsof je huisarts met bierbuik, hamburger in de ene hand en sigaar in de andere hand jou met klem aanbeveelt nu echt iets aan je gezondheid te doen.
Is het écht zo erg? Bovenstaande quotes komen niet van de minsten. Maar consultants zijn toch ook geen domme jongens!? Hoe doet een gemiddeld traditioneel, analoog (in tegenstelling tot digitaal) uurtje-factuurtje gedreven consultancy firma het? En hoe wordt dit anders als consultants sterk gaan inzetten op het recruiten van data scientists: consultants die hun uurtjes inzetten voor slimme analyses en ontwikkeling van algoritmes. En hoe vergelijkt hiermee de consultancy firma die de uren verkoopt ten behoeve van technologie implementaties (SAP, Salesforce.com, etc.) op basis van spullen van technology vendors? En hoe kan je zoiets nu objectief meten?

Specificaties

ISBN13:9789463270793
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:16-11-2018
ISSN:

Expertrecensies (2)

Muurtje factuurtje - 'Technologie en consultancy met elkaar verweven'
Jeanine Dijkhuis | 20 december 2018
Muurtje Factuurtje gaat over het automatiseren van consultancy. Toegegeven, dat klinkt niet alledaags en eigenlijk ook best tegenstrijdig. Auteur Jan van de Poll beschrijft in dit boek dan ook een nieuw, disruptief groeimodel voor adviesbureaus, gebaseerd op exponentialiteit.
Lees verder
Muurtje Factuurtje - 'Degelijk (leer)boek'
Rudy Kor | 25 juli 2018
Als organisatieadviseur (of in nieuw Nederlands: consultant) was ik erg benieuwd naar het betoog van van de Poll over mijn vak. Daarbij staan op de omslag van Muurtje Factuurtje verleidelijke verkoopargumenten.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Muurtje Factuurtje - Het nieuwe disruptieve businessmodel voor consultants
Jan van de Poll 10 juli 2018 Consultants adviseren hun organisaties over klantgericht werken en client intimacy. Maar consulting trendwatcher SourceGlobalResearch stelt vanuit Londen. ‘Consultancy firma’s brengen te veel bagage en onnodig veel complexiteit mee.’

Over Jan van de Poll

Dr. Jan van de Poll obtained a PhD in the application of artificial intelligence in organizational transformations. He’s the founder of PRAIORITIZE, the world’s first SaaS platform for automated consultancy and of AMAIZE, the first research magazine about the application of A.I. in consultancy.

Andere boeken door Jan van de Poll

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Muurtje Factuurtje