Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 26% korting
,

De Digitale Werkplek

Werken in een volautomatische wereld

Gebonden Nederlands 2019 9789491932472
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
19,95
14,95
VOORDEEL - 26% korting

Samenvatting

Een digitale storm raast over het bedrijfsleven; oude verdienmodellen verdwijnen, nieuwe komen ervoor in de plaats. Alle grote digitale trends bereiken nu hun kantelpunt. Social, Mobile, Analytics en Cloud (SMAC) zijn volwassen geworden, vloeien in elkaar over en versterken elkaar. Tel hierbij op het Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI) en Virtual Reality (VR).

Een nieuwe golf van automatisering brengt bestaande banen in gevaar, de helft van de huidige beroepen bestaat over twintig jaar niet meer. Vooralsnog ligt het tempo waarin machines werk overnemen veel hoger dan het tempo waarin nieuwe banen worden gecreëerd.

We stevenen af op een fase met langdurige technolo­gische werkloosheid. Om het tij te keren moet de technologische revolutie worden omarmd. Er moet worden geïnvesteerd in technologie, in infrastructuur, in de mens en in onderwijs. Life Long Learning moet werkelijkheid worden.

Daarbij moeten we soft skills niet vergeten. We gaan onze tijd anders indelen en werk en privé lopen verder door elkaar. We worden allemaal kenniswerkers. Met grote vrijheden, maar ook met grote verantwoordelijkheden en een sterk zelfbewustzijn.

Specificaties

ISBN13:9789491932472
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:184
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:18-1-2019
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan

Expertrecensies (1)

De digitale werkplek - 'Zet aan tot nadenken'
Elly Stroo Cloeck | 7 mei 2019
Er komt een nieuwe golf van automatisering, digitalisering en robotisering op ons af. En weer roept dat angst op, maar nu niet alleen bij degenen die hun baan denken te verliezen, maar ook bij economen, die zich afvragen of deze innovaties óók de welvaart zullen verhogen.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas (1963) werd uitgeroepen tot Trendwatcher van het Jaar 2009 en Zwarte Zakenman van het jaar 2008. Hij geldt als 'eminent' (De Wereld Draait Door), 'prominent' (De Volkskrant), 'laagdrempelig' (De Telegraaf), 'Europa's beste trendwatcher' (Story), 'goed onderbouwend' (NRC Handelsblad), 'de verpersoonlijking van vooruitgang' (Elsevier), 'een top-10 spreker' (Management Team), 'niet alledaags' (Intermediair), 'origineel' (Elle), 'bijzonder' (Linda), 'spannend' (Esta), 'optimistisch' (CNN), 'inspirerend' (BBC), 'provocerend' (Het Parool) en 'vrolijk' (Trouw). Door de lezers van het blad 'Sprout' werd hij uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke mannen onder de 50.

Andere boeken door Adjiedj Bakas

Over André van Dam

André van Dam is directeur van DeLorentz Groep, een kennisorganisatie die gespecialiseerd is in slimme en doordachte oplossingen op het ­gebied van cloud- en beheerdiensten, infrastructuren op het gebied van ­server/storage en networking & ­security.

Andere boeken door André van Dam

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding - Werken in het tweede machinetijdperk

1. Werken in een andere omgeving
2. Werken in andere structuren
3. Aanleren, afleren en doorleren
4. Nieuwe vormen van tijdsbesteding
5. Anders financieren
6. Op naar een nieuwe baan

Besluit
Bronnen en literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Digitale Werkplek