Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Waarderend leren in het voortgezet onderwijs

Paperback Nederlands 2017 9789492525024
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Waarderend leren in het voortgezet onderwijs is een boek voor docenten die op positieve en energieke wijze het beste in leerlingen naar boven willen halen.
De afgelopen jaren is er meer aandacht gekomen voor een waarderende benadering in het onderwijs. Een waarderend leerproces is niet gericht op het wegwerken van tekortkomingen, maar juist op het versterken van wat nu al goed werkt. De focus ligt op het ontdekken en ontwikkelen van talenten die leerlingen in huis hebben, op de voortgang die zij maken in hun leerproces en op het vergroten van het plezier dat zij beleven aan leren.
De auteurs maken in dit boek recente inzichten uit de positieve psychologie praktisch toepasbaar voor de onderwijspraktijk. Het boek nodigt docenten en mentoren uit om aandacht te geven aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerling. Dit komt niet alleen het leerplezier, maar ook de prestaties ten goede. Thema's als talent, mindset, motivatie en geluk komen uitgebreid aan de orde. Ook laten de auteurs zien hoe een waarderende bril helpt bij het ondersteunen van leerlingen in keuzeprocessen en het versterken van een positieve groepsdynamiek in de klas.
Naast achtergronden en theorie biedt Waarderend leren in het voortgezet onderwijs veel concrete handvatten. Het boek staat vol praktische tips, inspirerende voorbeelden en werkvormen om binnen en buiten de klas mee aan de slag te gaan.

Specificaties

ISBN13:9789492525024
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:4-4-2017
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Eefje Teeuwisse

Drs. Eefje Teeuwisse is adviseur bij Kessels & Smit, The Learning Company en als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Lerende Politieorganisatie.

Andere boeken door Eefje Teeuwisse

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarderend leren in het voortgezet onderwijs