Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mark Rutte

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789492754325
Direct te downloaden

Samenvatting

In 2006 won Mark Rutte de lijsttrekkersstrijd van de VVD maar nét van Rita Verdonk. In de partij bleven er daarna zoveel twijfels over hem dat hij in 2009 bijna door het hoofdbestuur naar huis werd gestuurd en in 2010 ook niet de officiële premierskandidaat mocht zijn van de VVD. Tien jaar later lijkt zijn positie onaantastbaar, en niet alleen in de VVD.

In Mark Rutte laat NRC-journalist Petra de Koning zien wat hem maakte tot wie hij is, hoe zijn manier van denken en doen zich ontwikkelde. En misschien ook wel vooral al die jaren hetzelfde bleef.

Hoe kan het dat iemand die bekend kwam te staan als politicus-zonder-opvattingen, die met rechts en links regeerde, een rij van verkiezingsbeloften verbrak en grote politieke inschattingsfouten maakte, volgens opinieonderzoek in 2020 wordt gezien als de beste naoorlogse minister-president van Nederland?

Mark Rutte gaat over een politiek leider die als scholier en student al op zoek was naar een rol voor zichzelf in de geschiedenis. Het is het verhaal dat mensen van dichtbij met hem meemaakten, op school en thuis, in de JOVD, op het Binnenhof, in Europa. En ook het verhaal dat voor een deel werd bedacht door campagnestrategen en andere VVD’ers die zich bleven afvragen of Rutte wel echt wist en snapte wat zijn eigen kiezers het allerbelangrijkste vonden.
Mark Rutte laat een politicus zien die extreem kwaad kan zijn als hij de controle verliest. Die vertrouwelingen kwijtraakte en dus ook leegte om zich heen creëerde. Maar die ook elke zondag koffie dronk met de bejaarde moeder van een vriend, die in zijn appartement boven hem woonde en niet moeilijk deed toen er door het plafond heen stroop uit haar keuken op zijn Italiaanse pakken was gekomen. En haar voorstel weigerde om meer te gaan betalen aan huur. ‘Wat moet ik met dat geld?’

Specificaties

ISBN13:9789492754325
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:220
Uitgever:Brooklyn
Druk:1
Verschijningsdatum:2-10-2020
ISSN:

Expertrecensies (1)

Mark Rutte - Acht leiderschapslessen
Henk Jan Kamsteeg | 23 oktober 2020
Mark Rutte is nu tien jaar onze minister-president. Maar wie is hij nu eigenlijk? En wat kunnen we van hem leren op het gebied van leiderschap? Nieuwsgierig dook ik het boek in dat journaliste Petra de Koning over hem schreef: Mark Rutte.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

1. Uit het hart
2. Meeveren, op knopjes drukken
3. De directeur
4. ‘Vaarwel Mark’
5. Leonardo DiCaprio, Sheldon Cooper of Jan Kappeyne van de Coppello
6. ‘Verlos ons!’
7. Huis, auto, portemonnee
8. De minister-president wil geen verassing
9. Met een oude Nokia naar Tim Cook, met een appeltje naar Brussel
10. Controledrift, luisteren naar GroenLinks
11. Weer de VVD-portemonnee, de olifant in het circus
12. Maisbrood met kaas
13. Niet op je rug gaan liggen voor je tegenstanders
14. Ik bel hem wel even
15. Vitamine D
16. ‘Rutte staat voor joker’ en dilemma’s voor witte kinderen
17. Dicht bij huis

Over dit boek

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mark Rutte