Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Gekke Jantje

Van voor gek verklaard, opgesloten en opgejaagd ‘sektekind’ tot specialist bij de politie

Paperback Nederlands 2023 9789493089983
Verkooppositie 1649Hoogste positie: 1649
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Als Jan vier is, krijgt hij een stiefvader die deel uitmaakt van een beweging met geheel eigen opvattingen over gezondheid, onderwijs en opvoeding. Als hij in verzet komt, wordt Jan steeds extremer aangepakt, mishandeld en volgestopt met zware medicijnen. De jongen heeft één plek waar hij zich echt veilig voelt: het plaatselijke politiebureau, waar hij vaak uren stilletjes naar de dienders zit te luisteren.
Op zijn zestiende wordt hij weggestopt in een Belgische instelling voor verstandelijk gehandicapten van ‘de beweging’. Zijn moeder is terminaal ziek en krijgt een zeer omstreden alternatieve behandeling tegen kanker. Dat is de grens. Jan loopt weg, leeft op straat, krijgt te maken met drugs en misbruik en belandt in een psychiatrisch ziekenhuis. In zijn hoofd hoort hij ze al zeggen: ‘Zie je wel...’ Dat nooit. Dus kiest hij de enige andere weg die hem rest: geweldloos terugvechten.
Met hulp en vertrouwen uit soms onverwachte hoek worden wonden geheeld. Stap voor stap verovert hij zijn plek binnen het politiekorps. Terwijl zijn tegenstanders proberen de perfecte karaktermoord op hem te plegen door aangiftes, beschuldigingen en rechtszaken, doet hij samen met een journalist jarenlang in alle stilte onderzoek naar hen. Langzaam weet hij steeds meer mensen en instanties wakker te maken en groeit ‘Gekke Jantje’ binnen het korps uit tot specialist op het gebied van sektes en gesloten gemeenschappen. Bevrijd uit een onzichtbare wurggreep, zet hij nu zijn eigen ervaringen in om anderen te helpen.

Specificaties

ISBN13:9789493089983
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:7-11-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gekke Jantje