Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Chief Ouwe Dibbes

Volksheld in Afrika

Paperback Engels 2022 9789493272194
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Als journalist moest en zou hij naar de ellendigste plek ter wereld: Sierra Leone. Wanneer Sander de Kramer in 2007 oog in oog staat met de piepjonge kindslaven die in de diamantmijnen van het straatarme land meedogenloos worden uitgebuit, doet hij zichzelf een belofte: hij gaat hen hoogstpersoonlijk redden.

Het is een belofte waarvan hij de gevolgen onmogelijk kan overzien. In de tien jaar die volgen maakt hij zijn debuut als internationaal geldsmokkelaar, is hij assistent van de bondscoach van het nationaal elftal van Sierra Leone, wordt hij ceremonieel gekroond tot Chief Ouwe Dibbes, en krijgt hij drie echtgenotes tegelijk aangeboden. Maar belangrijker: hij maakt zijn belofte waar. En meer dan dat: niet alleen de weeskinderen in de diamantmijnen, maar ook talloze andere kansarme Afrikanen kregen dankzij de eigenzinnige Rotterdammer een beter leven.
Auteur Jochem Davidse vergezelde Sander de Kramer op zijn bizarre reizen en goot zijn verhaal in boekvorm: een mix van reisreportage en biografie. Even geestig als aangrijpend laat Chief Ouwe Dibbes zien hoeveel moois er kan voortkomen uit grenzeloze bevlogenheid, eindeloos optimisme en Rotterdamse creativiteit.
‘Je hebt mensen die dromen over “goed doen”… en je hebt mensen als Sander, die het echt doen. Wat een mens, wat een energie.’ Floortje Dessing
Jochem Davidse (1976) is verslaggever bij weekblad Panorama en auteur van De politierechter (2013). Hij begon zijn carrière als stagiair bij de Rotterdamse daklozenkrant, onder de toenmalig hoofdredacteur
Sander de Kramer. In 2009 won hij de Aad Struijs Persprijs, de prijs voor de beste reisreportage binnen het Nederlands taalgebied.

Sander de Kramer (1973) is tv-maker, columnist, Rotterdammer, verhalenverteller en wereldverbeteraar. Hij is onder andere bekend van de televisieprogramma’s, De Wandeling, Keuringsdienst van Waarde: De Rekenkamer, Reisadvies negatief en Het gevoel van de Vierdaagse. Hij was bondscoach van het

Nederlands Daklozenelftal, richtte de Sunday Foundation op en ontving de prestigieuze Laurenspenning en de Majoor Bosshardtprijs vanwege zijn verdiensten voor het maatschappelijke leven. In 2010 werd hij officieel benoemd tot chief in Sierra Leone.

Specificaties

ISBN13:9789493272194
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Druk:6
Verschijningsdatum:24-8-2022
Hoofdrubriek:Reizen
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

Voorwoord door Hugo Borst 10
Welcome to the jungle 17
Ouwe Dibbes 26
Thuiskomen 43
De diamantkinderen 59
Chief 79
Togetherness 95
Oorlog, vrede en voetbal 119
Eenmaal, andermaal 144
Lunchen met Ahmed, minister van Sport 167
Ebola en de bondscoach 187
Naar het zuiden 203
We changed lives 217
Exit Freetown 236
Nawoord 245

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Chief Ouwe Dibbes