Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Seminar: Veranderdag 2016 met Danielle Braun e.a.

Betekenis geven aan verandering

Seminar met Danielle Braun, Jan Rotmans, Jaap Bressers, Toine Schinkel, Hans van der Loo, Daan Nijssen, Toine Schinkel, Jaap Bressers

Seminar met Danielle Braun, Jan Rotmans, Jaap Bressers, Toine Schinkel, Hans van der Loo, Daan Nijssen, Toine Schinkel, Jaap Bressers

Seminar: Veranderdag 2016 met Danielle Braun e.a.

Betekenis geven aan verandering

Met onder andere...

Danielle Braun Danielle Braun
Jan Rotmans Jan Rotmans
Jaap Bressers Jaap Bressers

Over dit seminar

Verandermanagement is niet alleen een zaak van theoretische concepten en uitgekiende veranderplannen. Het is in de praktijk vooral ook weerbarstige materie. En het blijft mensenwerk! Verandermanagers leven niet alleen met het hoofd in de wolken, maar staan in de dagelijkse praktijk met de voeten in de modder. Veranderen is geen A-B-C-tje. En hoe meer u veranderingen probeert te managen, hoe minder resultaat u boekt.

De Veranderdag 2016 heeft als thema ‘Betekenis geven aan verandering’. Hoe voert u veranderingen nu echt succesvol in? Tegen welke blokkades loopt u aan, waar ligt u ´s nachts wakker van en wat zijn de mooiste hoera-momenten? Wat kunt u leren van de praktijk van anderen? ROC A12 en KLM delen hun veranderervaringen met u.

Professor Jan Rotmans van de Erasmus Universiteit, misschien wel een van de beste sprekers van Nederland, schetst een helder beeld van de huidige tijdsgeest. We hebben niet te maken met een tijdperk van verandering, maar een verandering van tijdperk.
Waar gaat het nu precies om en wat zijn de bedreigingen, en vooral de kansen, voor u?

Danielle Braun is corporate antropoloog en expert op het gebied van organisatiecultuur, leiderschap en verandering. Haar motto: ‘Een mens is niet los verkrijgbaar’. Ze spreekt niet vanuit het bekende jargon van de organisatiekunde of de managementliteratuur.
Haar presentatie is nooit saai, maar up-tempo en interactief. Ze geeft vele praktijkvoorbeelden en praktische tools. Haar boek 'De Corporate Tribe' is zojuist verkozen tot 'Managementboek van het Jaar'.

Ter zijde wordt ter zake. Jaap Bressers verraste in 2015 door zijn boek Waar een wiel is, is een weg dat prompt het best verkochte managementboek van 2015 werd. Omgaan met tegenslag en adekwaat inspelen op verandering, dat is wat u van hem kunt leren.

De dag wordt geleid door Hans van der Loo, die als geen ander weet hoe organisaties in beweging te krijgen door mensen te inspireren, met elkaar te verbinden en op gezamenlijke ambities te richten.

Organisatie
De Veranderdag 2016 is een productie van Focus Conferences & Managementboek.

Extra!
Wij hebben het boekenpakket aangevuld met onze eigen uitgave 'Het ABC van Verandermanagement'. Alle deelnemers ontvangen op 21 juni een gratis exemplaar!

Boekenpakket bij dit seminar

Vaart maken
Hans van der Loo
Vaart maken
22,50
Verandering van tijdperk
Jan Rotmans
Verandering van tijdperk
24,95
Andersom organiseren
Toine Schinkel
Andersom organiseren
24,95
De Corporate Tribe
Danielle Braun
De Corporate Tribe
41,95
Waar een wiel is, is een weg
Jaap Bressers
Waar een wiel is, is een weg
18,99

Sprekers

Danielle Braun
Danielle Braun
Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen en Da's gek. Stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “aandacht is het nieuwe goud". Danielle Braun studeert klassieke culturele antropologie. Ze specialiseert zich in de dynamiek van politiek religieuze systemen in Afrika en Azië. Halverwege haar studie wordt ze gegrepen door het inzicht dat rituelen en omgangsvormen bij bedrijven en organisaties "om de hoek" minstens even indrukwekkend en functioneel zijn als die van verre vreemde volken. Haar onderzoeksobjecten veranderen van totempalen en vooroudergeesten naar de magie van planning- en controlsystemen en de bezieling van leiders in organisaties. Ze combineert de klassieke antropologie met organisatiekunde en studeert als een van de eersten in Nederland af als corporate antropoloog. Haar antropologische veldwerk doet ze anderhalf jaar lang achterin de politieauto. Daar leert ze het klappen van de zweep van het onderzoekswerk én van de straat kennen. Danielle promoveert in 1996 op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie met een proefschrift "Sturingsperikelen in de Politieorganisatie”. Danielle vervolgt haar loopbaan als adviseur binnen de politie en een groot consultancybureau en als leider in de asielopvang en de lokale overheid. Nu is Danielle een van Nederlands topsprekers. Auteur van de boeken de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen, Da’s Gek en Tribaal Kantoorgedoe. Ze is directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, waar ze met haar team organisaties beter en bezielder maakt en leergangen geeft over de boeken de Corporate Tribe, Patronen en Building Tribes. Danielle is sparring partner voor CEO’s en bestuurders bij complexe verandering en bijt zich graag stuk op disfunctionerende managementteams. Bij verandertrajecten combineert Danielle haar no-nonsense strategische managementervaring met haar adviesrol. Ze is publicist voor kranten, social media, radio en tv onder de titel #antropoloogdesvaderlands. Danielle schrijft in een vaste wekelijkse column in de Financiële Telegraaf over kantoorperikelen en loopbaanstrubbels. Ze brengt een eigen online talkshow uit onder de naam Dubbel-Date. En bovenal… is Danielle reiziger. Elk jaar reist ze ergens naar een boeiende tribe op de wereld om nieuwe verhalen en best practices te verzamelen. Dat doet ze alleen en samen met haar fijne gezin dat al even reislustig is. Op social media en haar website publiceert ze, blogt ze, fotografeert ze over haar reizen. Hiermee stond ze in januari 2020 op de planken in het theater.
Jan Rotmans
Jan Rotmans
Hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit Jan Rotmans (1961) is een internationale autoriteit in zijn vakgebied en publiceerde honderden wetenschappelijke artikelen en tientallen boeken. Zijn laatste drie boeken, In het oog van de orkaan, Verandering van tijdperk en Omwenteling, werden bestsellers.
Jaap Bressers
Jaap Bressers
Jaap Bressers leek voorbestemd om een topmanager te worden. Tot hij bij een duikongeluk op zijn 21e zijn nek brak en in een rolstoel belandde. Dit zette zijn leven op zijn kop en maakte dat hij op een heel andere manier ging kijken naar de wereld om zich heen. Inmiddels is hij uitgegroeid tot cabaretier en spreker – Nederlands eerste sit-down comedian. Zijn optredens raken en vermaken en inspireren je om zelf het verschil te maken, in je werk en je persoonlijke leven. Fotograaf Sander Jurkiewicz
Toine Schinkel
Toine Schinkel
Toine Schinkel vormt samen met Liesbeth Schöningh het College van Bestuur van de Christelijke Onderwijs Groep, Vallei & Gelderland-Midden (COG) waar ROC A12 deel van uitmaakt.
Hans van der Loo
Hans van der Loo
Hans van der Loo richt zich op zelfmotivatie en psychologische veiligheid in teams. Hij is onderzoeker, facilitator en auteur van meerdere bestsellers, zoals de in 2020 verschenen titels 'Psychologische veiligheid: Zo vorm je vrijmoedige teams' en 'Veldgids Psychologische veiligheid: Werkvormen, voorbeelden en tools om samen onbevreesd te presteren'.  Zijn nieuwste boek 'Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken' schreef hij samen met Patrick Davidson. Hun eerdere boek over Elon Musk – Musk Mania - verscheen in 8 talen in meer dan 30 landen.
Daan Nijssen
Daan Nijssen
Daan Nijssen is Vice President Human Resources Inflight Services KLM. Lid van HRtop100. Volgens Daan Nijssen moet HR bij het veranderproces naar in de organisatie van de toekomst de voortrekkersrol nemen. Dat wil zeggen meegaan in de technologische ontwikkelingen en de producten en diensten daarop aanpassen.
Toine Schinkel
Toine Schinkel
Jaap Bressers
Jaap Bressers

Praktische informatie

Locatie

Nyenrode Universiteit, Breukelen
Nyenrode Straatweg 25 Breukelen

Routebeschrijving

Programma

09.00 uur Koffie en registratie

09.30 uur Vaart maken
Telkens weer het onmogelijke realiseren onder loodzware omstandigheden en met een prestatielat die torenhoog ligt. Dagvoorzitter Hans van der Loo opent deze dag.

10.00 uur Verandering van tijdperk – wat betekent dat voor u? - Prof. Jan Rotmans
• We leven niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk
• Hoe grote omwentelingen ontstaan uit kleine initiatieven
• Paragdigmaverschuivingen, chaos en nieuwe macht
• Wat kunt u doen als ‘change agent’?

11.00 uur Ochtendpauze

11.35 uur Lessen uit de antropologie bij (complexe) organisatieverandering - Danielle Braun
• Veranderen….doe je in drieën
• Gebruik maken van de kracht van de liminale fase
• Wanneer bereikt u wezenlijke verandering?
• Hoe verplaatst u de totempaal? Praktijkvoorbeelden en praktische tools

Laatste nieuws: Het boek 'De Corporate Tribe' van Danielle Braun is verkozen tot 'Managementboek van het Jaar 2016'.

12.45 uur Lunchbreak

13.45 uur Case KLM (profit): Digitalisering als trekker bij verandering - Daan Nijssen
• Speerpunten voor verandering
• Het nieuwe leren als driver of change
• Impact op performance en motivatie: Eerste lessen en resultaten.

14.30 uur Case (non-profit): Andersom organiseren – Doen wat nodig is - Toine Schinkel
• Transitieproces bij ROC A12
• Zet de professionals voorop en maak het systeem dienend
• Inspirerende en werkende alternatieven op het ouderwets ‘uitrollen van beleid’

15.15 uur Social networking break

15.35 uur Omgaan met verandering: tegenslag of kans op vernieuwing? - Jaap Bressers
• Een verandering kan voelen als een tegenslag
• Het omarmen van onzekerheid
• U bepaalt hoe u omgaat met tegenslag, onzekerheid en verandering
• Accepteer de verandering en er komt perspectief

Het boek 'Waar een wiel is, is een weg' van Jaap Bressers was het 'Best verkochte managementboek 2015'.

16.30 uur Afsluiting door Hans van der Loo en social networking borrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor de Veranderdag 2016 bedragen € 995,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het actuele boekenpakket ter waarde van € 121,30 (incl. btw). Wellicht is een boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie. Bovendien ontvangen alle deelnemers de Verandermanagementbox t.w.v. € 49,50. Een set van 20 CD’s, die u desgewenst ook kunt downloaden.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Ook interessant voor u"

03 NOV
Seminar
Op het Jaarcongres Teamcoaching - Impact maken met gezonde teams, zal de top van teamcoachend Nederland jou inspireren om nieuwe stappen te maken in je ontwikkeling als teamcoach. Meer
550,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden