Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hart van Europa

Hoe Duitsland ons uit de crisis voert en tegen welke prijs

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789035140875
Direct te downloaden

Samenvatting

Ruim zestig jaar maakte Duitsland zich kleiner dan het was: economisch weliswaar een reus, maar politiek toch een dwerg. Schuld aan een barbaarse oorlog en de deling van het land in Oost en West waren hieraan debet. De val van de Muur bracht Duitsland wat tot zijn 'normale' proportie terug. Maar pas de eurocrisis katapulteerde Duitsland in een nieuwe, leidende rol.

Sindsdien kijkt heel Europa naar Berlijn. Onder Duitse druk zijn de teugels aangehaald. Hulp aan de probleemlanden wordt nu gekoppeld aan een verplicht herstel van solide openbare financiën en van een concurrerende economie.

Zal dit Europa duurzaam uit de crisis halen en hoe gaat dit 'Duitse' Europa eruitzien? Blijft Duitsland zelf eigenlijk wel Europees? Kan en wil Duitsland Europa wel leiden? Heeft het daarvoor niet anderen nodig, Frankrijk en Polen voorop? En wat is de rol van Brussel en Nederland in dit verhaal?

Duitsland als probleem en als oplossing voor Europa - Marnix Krop schets een cruciaal spel dat zich afspeelt in het hart van ons continent.

Specificaties

ISBN13:9789035140875
Trefwoorden:politiek, crisis, duitsland
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:13-6-2014
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Expertrecensies (1)

Hart van Europa
Peter van den Boom | 24 november 2015
Marnix Krop is jarenlang ambassadeur voor Nederland geweest in Berlijn en was o.a. directeur-generaal Europa van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Zijn boek Hart van Europa; hoe Duitsland ons uit de crisis voert en tegen welke prijs verscheen in 2014 en is nog steeds actueel.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marnix Krop

Marnix Krop was directeur-generaal Europa op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij werkte op onze ambassades in Parijs en Warschau. Van 2009 tot 2013 diende hij als Nederlands ambassadeur in Berlijn.

Andere boeken door Marnix Krop

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hart van Europa