Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Peter van Uhm

E-book Epub Nederlands 2014 9789045025384
Direct te downloaden

Samenvatting

Ik koos het wapen' is het openhartige levensverhaal van Peter van Uhm, de hoogste militair van Nederland, over vredesmissies, groot persoonlijk verlies en zijn visie op een betere wereld
Op 17 april 2008 werd Peter van Uhm geïnstalleerd als Commandant der Strijdkrachten. De volgende dag, zijn eerste werkdag als hoogste militair van Nederland, sneuvelde zijn zoon Dennis bij een aanslag in Afghanistan. Ondanks de bizarre omstandigheden bleef Van Uhm op zijn post om de krijgsmacht te leiden.
In Ik koos het wapen vertelt Peter van Uhm op openhartige en inspirerende wijze zijn levensverhaal aan Sander Koenen over de strijd die hij leverde op de oefenvelden, op vredesmissie in Libanon en Bosnië en over zijn persoonlijke strijd na het verlies van zijn zoon. Na een carrière van bijna veertig jaar bij de krijgsmacht staan twee overtuigingen nog altijd rotsvast overeind: dat iedereen kan en moet bijdragen aan een betere wereld. En dat het wapen, mits goed gebruikt, ook vrede kan brengen.

Specificaties

ISBN13:9789045025384
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:286
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:29-9-2014
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Sander Koenen

Sander Koenen (1980) is schrijver en journalist - hij schreef eerder het boek Droomvlucht, over het leven van astronaut André Kuipers. (foto Anne Terpstra)

Andere boeken door Sander Koenen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Peter van Uhm