Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Als de dollar valt (uitgebreide en herziene editie)

Alles over de kredietcrisis

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2008 9789046807538
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

De kredietcrisis is het zichtbare bewijs dat ons financiële systeem uit de hand is gelopen. Met een wereldwijde reddingsoperatie van centrale bankiers wordt sinds de zomer van 2007 geprobeerd het systeem draaiende te houden.

Zelden heeft een financieel-economisch boek zoveel aandacht gekregen. Van de eerste versie van 'Als de dollar valt' werden binnen drie maanden 15.000 exemplaren verkocht. Begrijpelijk omdat de voorspelling van Willem Middelkoop dat de steeds groter wordende schuldenberg en de enorme geldgroei vroeg of laat tot een enorme schuldencrisis zou leiden, al was uitgekomen voor het boek in de winkel lag. In deze compleet herziene editie leest u in heldere taal hoe dit onstabiele systeem kon ontstaan, wat de achtergronden van de kredietcrisis zijn en hoe het nu verder moet.

Specificaties

ISBN13:9789046807538
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:200
Druk:11
Verschijningsdatum:25-1-2008
ISSN:

Expertrecensies (2)

Als de dollar valt (uitgebreide en herziene editie)
Nico Beenker | 5 februari 2008
Willem Middelkoop, beurscommentator bij RTL Z en journalist, gaat in 'Als de dollar valt' aan de hand van honderd vragen in op het wereldwijde financiële systeem dat tegenwoordig gebaseerd is op schulden in plaats van bezittingen. Hij signaleert een gigantisch groeiende geldhoeveelheid over de hele wereld. Verder geeft hij citaten van veel bankiers die erg angstig zijn voor een val van de Amerikaanse dollar en de gevolgen voor de wereldeconomie.
Lees verder
Als de dollar valt
Bertrand Weegenaar | 22 januari 2008
Willem Middelkoop is in staat gebleken met Als de dollar valt Wat bankiers en politici u niet vertellen over geld en de kredietcrisis (Nieuw Amsterdam) een zeer boeiend maar onderbelicht thema helder voor het voetlicht te brengen. En daarbij perfect te timen: het vertrouwen in de dollar als economische wereldstandaard is nooit zo slecht geweest, de hypotheekcrisis in Amerika blijkt ook vergaande consequenties voor de rest van de wereld te hebben. Zie daar de afhankelijkheid. Toen ik een aantal maanden geleden Zeitgeist The Movie keek, leek de informatie over de relatie Amerikaanse regering en het stelsel van Federale Banken (de FED, een particuliere bank die geld drukt voor de Amerikaanse overheid) vooral een vergezocht verhaal. Eigenlijk helaas, want dat er zo weinig bekend is van het reilen en zeilen van de machtigste economische krachten is zeer verontrustend.
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
18 stemmen
4
6
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Kredietcrisis aanslag op economisch vertrouwen
Hans van der Klis 25 april 2008 De hoge olie- en voedselprijzen hebben een desastreus effect op het vertrouwen bij bedrijven én consumenten. Dat blijkt uit verschillende publicaties die donderdag naar buiten zijn gebracht. De kredietcrisis zeurt door.

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. De kredietcrisis is een feit
2. De dollar, het financiële anker van de wereld
3. De val van de dollar
4. Centrale bankiers aan de macht
5. Waar komt al dat geld vandaan?
6. 'Lies, damn lies and statistics'
7. Marktmanipulatie is overal
8. De financiering van de VS
9. Olie voor dollars
10. Goud, de basis van geld
11. China, de bedreiging voor de wereldmacht VS

Nawoord
Geraadpleegde literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Als de dollar valt (uitgebreide en herziene editie)