Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De weg van de leider

Leiderschap en boeddhisme in een globaliserende wereld

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2008 9789047003298
Verkooppositie 3090Hoogste positie: 78
Direct te downloaden

Samenvatting

De Dalai Lama en de Nederlandse consultant Laurens van den Muyzenberg zochten tien jaar lang naar de betekenis van spiritualiteit voor de zakelijke wereld en leiderschap. Het resultaat van die zoektocht is dit boek, waarin de Dalai Lama technieken aanreikt voor het verkrijgen van een beter inzicht, balans en rust op persoonlijk niveau. Vervolgens geeft hij zijn visie op leiderschap binnen organisaties, plezierig werken en de balans tussen prestatie en winst. Ten slotte bespreekt hij de rol van organisaties in de wereld, duurzaamheid, armoede, rechtvaardigheid en vrijheid. Voor spiritueel leiderschap op alle niveaus zijn de Juiste Visie en het Juiste Handelen essentieel.

'De weg van de leider' is een inspirerend boek voor iedereen die zoekt naar reflectie en bezinning op zijn eigen functioneren en dat van zijn organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789047003298
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2011
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (1)

Ronald Stevens | 8 september 2008
Meer je ziel laten spreken, en je ego juist minder. Kalm, beheerst en geconcentreerd blijven, vrij van negatieve emoties en egocentrisme, dingen zien zoals ze zijn: de manager die op een verantwoorde manier leiding wil geven en wil bijdragen aan een rechtvaardiger samenleving, moet zich voortdurend blijven bekwamen.Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
9 stemmen
4
1
4
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

nieuws
Gezamenlijke biechtseance met Dalai Lama
Walter van Hulst 8 juni 2009 ‘Veel banken hebben een soort bijna-dood-ervaring gehad. Toch moet de crisis misschien nog maar even doorsudderen, dan raakt de financiële wereld er echt van doordrongen dat we niet terug kunnen naar business as usual. De meeste burgers begrijpen dat, maar dat bewustzijn leeft nog lang niet bij alle bankiers.’ Dat zei directievoorzitter Peter Blom van de Triodos Bank vrijdag 5 juni tijdens het seminar 'Leiderschap voor een duurzame wereld' in Den Haag met als speciale gast de Dalai Lama.
nieuws
Van oude mannen en spirituele zaken
Ben Kuiken 26 juni 2008 Uitgeverij Business Contact had de jaarlijkse zomerborrel aangegrepen voor de presentatie van het boek De weg van de leider, over de Dalai Lama. Er werden mooie woorden gesproken, en ook nog een klein beetje gewerkt.

Over de Dalai Lama

De Dalai Lama is de hoogste spirituele leider in het Tibetaans boeddhisme. Hij is een internationale persoonlijkheid geworden, die regelmatig duizenden mensen op de been krijgt. Hij wordt alom gewaardeerd als een bescheiden, charismatische man met een plezierig gevoel voor humor. In 1989 ontving hij de Nobelprijs voor de vrede.

Andere boeken door de Dalai Lama

Over Laurens van den Muyzenberg

Laurens van den Muyzenberg had na zijn studie in Delft een loopbaan in vele verschillende landen, waar hij voornamelijk werkte voor de bedrijfssector maar ook voor regeringen op het gebied van beleidsontwikkeling. Tijdens zijn loopbaan ontdekte hij wat de kracht is van motivatie en hoe centraal dit staat in het boeddhisme.

Andere boeken door Laurens van den Muyzenberg

Inhoudsopgave

Inleiding - Zijne Heiligheid de Dalai Lama

De monnik en de managementadviseur

Deel 1 Leiding geven aan jezelf
1. De Juiste Visie
2. Het Juiste Handelen
3. Je denken trainen

Deel 2 Leiding geven aan je organisatie
4. Het doel van een leider
5. Winst, banen of geluk creëren?
6. De juiste bedrijfsvoering

Deel 3 Leiding geven in een onderling afhankelijke wereld
7. De uitdaging van mondialisering
8. Ondernemerschap en armoede
9. De verantwoordelijke vrijemarkteconomie

Epiloog
Noten
Dankwoord bij de Nederlandse editie
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De weg van de leider