Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Regel jij het draagvlak?

Een praktisch handboek over verandercommunicatie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789081778466
Direct te downloaden

Samenvatting

Monica Wigman deelt in dit praktische handboek haar persoonlijke ervaringen als adviseur en als docent en workshopbegeleider. Ze laat de lezer zien welke communicatie past bij de diverse veranderstrategieën en ze houdt de communicatieprofessional scherp als het gaat om de eigen rol. Hoe betrek je betrokkenen, organiseer je het luistervermogen, ga je om met weerstand en verhoog je de kwaliteit van interactie? Met veel praktijkvoorbeelden en een schatkamer vol tips!

Met bijdragen van:
Guido Rijnja, Nancy van der Vin, Cara Koesoemo Joedo, Frithjof de Haan, Cor Jansen, Corine van Impelen, Robin Janszen, Noëlle Aarts

Met:
-8 topmodellen
-voorbeelden uit de praktijk (overheid en bedrijfsleven)
-de veranderradar
-plangenerator
-10 gouden vragen in de analysefase

Specificaties

ISBN13:9789081778466
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:13-10-2011
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Regel jij het draagvlak?
Nico Jong | 24 april 2012
De titel van het jongste boek over verandercommunicatie doet vermoeden dat er opnieuw een gereedschapskist vol instrumenten voor maakbare veranderingen over de communicatiewereld is uitgestort. Niets is echter minder waar. Monica Wigman heeft met 'Regel jij het draagvlak?' weliswaar een praktisch boek geschreven, maar dan vooral vanuit de kennis en ervaring dat instrumentele communicatie hooguit voor matige resultaten zorgt op het gebied van draagvlak en beweging.
Lees verder
recensie
Regel jij het draagvlak?
Bert Thiel | 1 maart 2012
Veranderingen horen bij leven en werk als Laurel bij Hardy. Hoe je als communicatieprofessional, manager of HR-manager in een bedrijf of organisatie vorm en koers kunt geven aan een veranderingsproces vertelt Monica Wigman in 'Regel jij het draagvlak?' . Een helder overzicht van strategieën en handelwijzen in een prachtig vormgegeven en prima leesbaar boek.
Lees verder
recensie
Regel jij het draagvlak?
Martin van 't Klooster | 27 december 2011
Zeventig procent van de veranderingen in organisaties heeft niet het beoogde resultaat. Dat is een veel aangehaald citaat van professor Jaap Boonstra. Hij heeft zich als wetenschapper en adviseur veel bezig gehouden met complexe veranderingsprocessen in overheidsinstanties en bedrijven. Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden (van onder meer professor De Caluwé ) is een ander bekend citaat. Wat kunnen communicatieadviseurs bijdragen aan wat (bijna?) een ieder voor veranderingen onmisbaar vindt; het draagvlak? Monica Wigman levert in 'Regel jij het draagvlak?' meer dan handige tips. En niet alleen voor communicatieadviseurs overigens.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
11 stemmen
8
2
1
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Monica Wigman: ‘Draagvlak moet je verdienen’
Paul Groothengel 7 juni 2012 Als communicatieprofessional kies je je rol in verandercommunicatie. Afhankelijk van de situatie, en in overleg. Dat stelt Monica Wigman, senior communicatieadviseur voor Maatschap voor Communicatie, in haar boek Regel jij het draagvlak? Ze schreef dit boek over verandercommunicatie niet alleen voor communicatiemedewerkers en communicatieadviseurs maar ook voor HR-medewerkers en managers.

Over Monica Wigman

Monica Wigman (1967) werkte tien jaar voor een hoogleraar veranderkunde en specialiseerde zich in die tijd in verandercommunicatie. Sinds 1998 werkt ze als intern communicatieadviseur voor ministeries, hogescholen, uitvoeringsorganisaties en ziekenhuizen aan cultuurverandering, reorganisaties, digitaliseringsprojecten en ander complexe verandervraagstukken. Ook geeft ze regelmatig workshops en trainingen aan communicatieadviseurs. In 2011 verscheen haar eerste boek Regel jij het draagvlak? waarin ze haar ervaring en kennis op praktische en handzame manier samenbracht.

Andere boeken door Monica Wigman

Inhoudsopgave

De basisgedachten van dit boek
1. De ene verandering is de andere niet
2. Je bent zelf je belangrijkste instrument
3. Waar gaat het eigenlijk over?

De schatkamer
4. Het betrekken van betrokkenen
5. Organiseer je luistervermogen
6. Weerstand tegen weerstand
7. Kwaliteit van interactie

En ook nog:
Column Frithjof de Haan
Nawoord
Boeken ter inspiratie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Regel jij het draagvlak?