Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Navigeer je team naar succes

Groepen aansturen met het teamkompas (Heruitgave)

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789082257823
Verkooppositie 2732
Direct te downloaden

Samenvatting

Wat is het geheim van een goed team? De manier waarop u samenwerkt. Gek genoeg besteden we hier nauwelijks aandacht aan. Met het Teamkompas heeft u een uniek instrument in handen om het teamproces eenvoudig in kaart te brengen: Scoor de vier onderdelen van de vragenlijst in het boek en u heeft een complete teamevaluatie.

In dit praktijkboek vindt u uitleg hoe u teams het best kunt aansturen en hoe u teamcommunicatie op gang kunt brengen. Het Teamkompas is onder meer gebaseerd op een wetenschappelijke analyse van groepsdynamische processen in teamverband.

Als manager en professional bent u de helft van de werkweek kwijt aan samenwerken met collega's: vergaderen, projecten uitvoeren, brandjes blussen. Dat is nogal wat! Veel energie gaat verloren in teamprocessen die we eigenlijk niet begrijpen. Tijd voor actie. Evalueer snel waar u staat als team, hoe u besluiten neemt, innoveert en leert. Test het zelf in uw dagelijkse praktijk.

'Mooie en bruikbare voorbeelden van interventies. Elk team verdient een goed kompas! Ik vind het boek waardevol en vernieuwend en gebruik het in mijn nieuwe coachopleiding.'
- Marijke Lingsma, coach en auteur

Specificaties

ISBN13:9789082257823
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Druk:2
Verschijningsdatum:1-11-2014
Hoofdrubriek:Coaching en trainen

Lezersrecensies

4.9 van de 5
12 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bregje Spijkerman

Bregje Spijkerman is trainer, coach en ondernemer. Zij heeft zich tijdens haar studie altijd gericht op twee zaken: groepsdynamica en het spreken voor groepen. Na haar studie ging zij het bedrijfsleven in. Zij startte in 2006 haar eigen bedrijf Spijkerman Trainingen, gespecialiseerd in communicatietrainingen en team coaching. In 2016 richtte zij ernaast een nieuw bureau op met de naam Teamtalk. Dit trainingsbureau is vooral actief in projecten waarbij de nieuwste inzichten op gebied van training & coaching voor teams worden ingezet. Bregje is dochter van auteur Rupert Spijkerman. Samen met Erasmus Universiteit hebben zij in 2010 een instrument ontwikkeld om teams eenvoudig te analyseren: Het Teamkompas. Bij deze methode hoort het boek: 'Navigeer je team naar succes’. Inmiddels heeft zij de e-learning 'Teamtalk' voor teams ontwikkeld en op de markt gebracht.

Andere boeken door Bregje Spijkerman

Over Rupert Spijkerman

Loopbaancoach, trainer, opleider en schrijver. Rupert heeft zich gespecialiseerd in biografische methodieken en dynamische trainingswerkvormen. Hij is gecertificeerd ZKM-consultant en erkend lid van het NOLOC. Zijn praktijk van coaching, training en opleiding leidt tot een reeks van publicaties over modellen, methodieken en werkvormen, die goed werken in de praktijk.

Andere boeken door Rupert Spijkerman

Inhoudsopgave

Voordat we aan boord gaan…

Snelwijzer - Samenvatting per hoofdstuk

Deel I - Het teamkompas
Introductie - Navigeren met het kompas
Dag 1 Het Noorden
Dag 2 Het Oosten
Dag 3 Het Zuiden
Dag 4 Het Westen
Dag 5 Het teamkompas
Dag 6 Alle hens aan dek

Deel II - Het teamkompas op de werkvloer
Inleiding
Dag 7 De manager
Dag 8 Teambuilding
Dag 9 Vergaderen
Dag 10 Besluiten nemen
Dag 11 Ruzie in het team
Dag 12 Kennis delen
Dag 13 Verandermanagement
Dag 14 Coachen

Nawoord - Geloof in je eigen team!

Bijlagen
1. Teamkompas vragenlijst v 1.0
2. Vragenlijst Reekers diagnose leerklimaat
3. Geraadpleegde literatuur

Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Navigeer je team naar succes