Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De democratie voorbij

Waarom democratie niet leidt tot solidariteit, welvaart en vrijheid maar tot onvrede, verspilling en een tirannieke overheid.

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789461539502
Direct te downloaden

Samenvatting

Democratie wordt algemeen beschouwd als het beste politiek systeem. Het wordt gezien als het toppunt van beschaving, de oplossing voor al onze maatschappelijke problemen, een idee dat in de hele wereld ingang moet vinden.

Ten onrechte.

Anders dan iedereen denkt, leidt democratie helemaal niet tot vrijheid, beschaving, welvaart en vrede maar juist tot onvrijheid, maatschappelijke spanningen, uit de hand lopende overheidsbestedingen, ondermijning van de welvaart, agressie en verloedering.

In dit prikkelende en toegankelijke boek beslechten Karel Beckman en Frank Karsten het laatste politieke taboe: het idee dat democratie onze redding is. Zij ontkrachten 13 mythen en leugens waarmee democratie steevast wordt verdedigd. Zij beschrijven bovendien een aansprekend alternatief: een samenleving gestoeld op individuele vrijheid en vrijwillige sociale relaties.

Dit is een baanbrekend boek dat stof tot nadenken biedt voor iedereen die de huidige maatschappelijke problemen en de economische crisis beter wil begrijpen.

Specificaties

ISBN13:9789461539502
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:87
Druk:1
Verschijningsdatum:1-4-2011
ISSN:

Lezersrecensies

3.8 van de 5
4 stemmen
2
0
1
1
0

Over Frank Karsten

Frank Karsten (1964) is voorzitter van de stichting MeerVrijheid. Deze libertarische organisatie zet zich in voor lagere belastingen en minder overheidsbemoeienis in Nederland. Vanuit die functie geeft hij lezingen in het land waarin hij zich uitspreekt tegen de groeiende overheidsinvloed in het leven van burgers. Kijk voor meer informatie op meervrijheid.nl.

Andere boeken door Frank Karsten

Over Karel Beckman

Karel Beckman (1958) is journalist. Hij is hoofdredacteur van het online medium European Energy Review en werkte daarvoor onder meer als redacteur bij het Financieele Dagblad. Eerder publiceerde hij het boek 'Het broeikaseffect bestaat niet: de mythe van de ondergang van het milieu'. Zijn website is charlieville.nl.

Andere boeken door Karel Beckman

Inhoudsopgave

Inleiding - Democratie: het laatste taboe

1: Mythen van de democratie
2: De kater na het democratische feest
3: Naar een nieuw politiek ideaal

Nawoord: Liberalisme en democratie
Citaten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De democratie voorbij