Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Irene, Karin, Justin en Marjan welk boek hen pakte.

Justin van Lopik | 13 augustus 2020 | 2-3 minuten leestijd
Marjans keuze
De Cazalets, een Britse familiegeschiedenis. Vijf kloeke delen, geschreven door Elizabeth Jane Howard: ik heb ze stuk voor stuk verslonden. Eind jaren dertig van de twintigste eeuw lijkt het leven nog zonnig en veelbelovend voor het familiebedrijf, voor het oude echtpaar en de vier kinderen met hun jonge gezinnen en voor het bedienend personeel. Maar de oorlog zet alles op zijn kop. Aan het slot van het laatste deel, dat zich eind jaren vijftig afspeelt, ziet de wereld er totaal anders uit... en is het familieleven van destijds ver te zoeken. Een onvergetelijke reeks.

Irenes keuze
Deze week in één ruk het waargebeurde verhaal gelezen Zoutpad en het vervolg Wilde stilte door Raynor Winn. Twee prachtige boeken die het verhaal vertellen van Raynor en haar terminaal zieke man Moth die door een financiële tegenslag hun huis kwijt raken. Met alleen een rugzak en een tentje leggen ze wandelend de bijna duizend kilometer van het South West Coast Path af.
Tegen elke medische verwachting in lijkt Moth in de natuur te zijn opgeleefd en ontdekken ze dat op de ruige strook tussen land en zee alles mogelijk is. Als ze uiteindelijk terugkomen in de bewoonde wereld blijkt terugkeer naar een normaal bestaan moeilijk totdat een ongelooflijk gebaar van iemand die hun verhaal heeft gelezen alles anders maakt. Een aanrader voor liefhebbers van flora en fauna, literatuur en romans, en reizen.

Karins keuze
Als je je moeder al vijftien jaar niet gezien hebt, bewust, maar je krijgt een telefoontje dat er nu hulp nodig is en er beslissingen gemaakt moeten worden... dan doe je dat. Het is ieder geval de keuze die Marit maakt in Aswoensdag (Hanneke Hendrix). Ze keert terug naar haar Limburgse geboortedorp. Worstelt daar met haar gevoelens: naar haar moeder, over haar relatie, over de zoveelste ivf-poging, over de ramp in haar moeders jeugd. Maar ook wordt het leven weer een leven: met nummer 12 uit de jukebox en vastelaovend in de skibaanstube. Voor wie houdt van mooie en echte personages en meeleven met klein en groot leed. En humor, dat ook.

Justins keuze
Het heelal telt duizenden en duizenden beschavingen, dat merken wij over een paar jaartjes. En we merken dat niet door een invasie. En niemand komt naar ons toe om te handelen. Nee: de mensheid krijgt een uitnodiging voor een intergalactisch songfestival… want oorlog, is in het heelal allang verleden tijd. Decibel Jones and the Absolute Zeroes worden gekozen om ons te vertegenwoordigen.
In Space opera lezen we – in de stijl van Douglas Adams en John Scalzi – hoe het hen vergaat. Een wilde reis door een heelal dat echt een aanslag doet op je zintuigen. Een aanslag die de auteur, Catherynne M. Valente, weet over te brengen in haar taalgebruik. 'All our precontact simulations categorized you as a Down-to-Clown Unflappable Guy Who Can Handle This Sort of Thing No Problem with a high probability of Being Actually Into It All the Way.' Goeie reis!

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek, Jongbloed en Comcol vind je naast management-, juridische en computerboeken gewoon alle boeken. Bekijk ons totale aanbod.
Over Justin van Lopik

Justin van Lopik is werkzaam bij Managementboek en eindredacteur van Managementboek Magazine, platform voor business professionals.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boeken bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden