Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie - Goden, Geluksroute en De hofdame

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Managementboekcollega's Liza, Karin en Marjan vertellen welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 26 november 2020 | 1-2 minuten leestijd

Liza's keuze
Ik houd van mooi vormgegeven boeken, en De geluksroute is daar zeker één van. Vrolijke kleuren op elke bladzijde en de illustraties van Elise Vandeplancke dansen bijna van de pagina's af. Het is dan ook zonde om in dit doe-boek te schrijven. Maar, dat is wel de bedoeling. Op die manier leer je namelijk de geluksroute te vinden en weg te blijven van de verraderlijke dwaalsporen. Met herkenbare voorbeelden en eenvoudige taal laat Anne de Jong in vijf stappen zien hoe je gedoe en frustratie om kan zetten naar soepel contact en meer plezier met de mensen om je heen. En wie wil dat nou niet?

Karins keuze
Thor stootte Loki aan. ‘Vooruit,' zei hij. ‘Maak haar aan het lachen. Per slot van rekening is dit allemaal jouw schuld.' In Noorse goden heeft Neil Gaiman de verhalen uit de Noorse mythologie verzameld en opnieuw opgeschreven. Verhalen vol list en bedrog. Een vermakelijke manier om meer te weten te komen over de goden waarvan we allemaal de namen wel kennen. Je hebt geen voorkennis nodig.

Marjans keuze
Anne Glenconner was zo'n dertig jaar lang hofdame van prinses Margaret, de in 2002 overleden zus van de Britse koningin Elizabeth. Logisch dat ze een paar jaar geleden actrice Helena Bonham Carter op bezoek kreeg, die in The Crown de rol van prinses Margaret zou gaan spelen en daarvoor wel wat inside information kon gebruiken. Anne Glenconner deelde haar herinneringen met de actrice en besloot ze vervolgens ook op te schrijven. De hofdame was het resultaat, een boek dat ik met rode oortjes heb gelezen, zo verpletterend is het beeld dat Glenconner schetst van de in buitensporige welstand levende Britse aristocratie, "the rich and famous" van de tweede helft van de 20ste eeuw, en tegelijkertijd van de tragiek van de gouden kooi waarin ze leefden. Daar kan The Crown nauwelijks tegenop...

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden