Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Mike Bayer over Je beste ik: wees jezelf, alleen beter

Mensen schakelen mij meestal als life coach in omdat ze een bepaald aspect van hun leven willen verbeteren. Ze zitten vast en hebben hulp nodig om verder te komen of om een nieuw perspectief te ontwikkelen.

Mike Bayer | 14 november 2019 | 3-4 minuten leestijd

Hoewel elke life coach op zijn eigen manier werkt, zal een goede coach je niet alleen helpen je doelen duidelijk te krijgen, maar je ook coachen om ze te bereiken. Hij of zij moet je verantwoordelijk houden voor wat je wilt bereiken in je leven.

In dit boek zal ik je coachen om je blinde vlekken en valkuilen te identificeren, omdat die je kunnen hinderen bij het bereiken van je doelen. Ik vraag mensen vaak of ze wel met een heldere blik kijken. Wat ik bedoel is of ze dingen zien zoals ze zijn, of dat hun beeld vertroebeld wordt door hun ego. We hebben allemaal gedrags- en gedachtepatronen die ons negatief beïnvloeden en ons in onze groei belemmeren. We zijn bijvoorbeeld niet nederig genoeg, of we voelen een onbedwingbare behoefte om gelijk te hebben. Nu is het moment om die patronen onder ogen te zien en, als ze je niks positiefs brengen, los te laten en door nuttiger gedrag te vervangen. Misschien heb jij wel de neiging om de lat voor jezelf te hoog te leggen. Omdat ik niet bij je zal zijn om je beslissingen met je te bespreken moet je zorgen dat Je beste ik als je life coach kan fungeren, zodat die je in mijn plaats de rest van je leven kan helpen.

We weten allemaal dat het leven onvoorspelbaar is. Aangezien ik er niet fysiek zal zijn om met je mee te denken als er problemen opdoemen of als nieuwe ontwikkelingen in je leven je doel beïnvloeden, wil ik ervoor zorgen dat je een duidelijke innerlijke stem ontwikkelt om je te begeleiden. Je moet op een verstandige, kritische, logische en objectieve mening kunnen terugvallen op momenten dat het moeilijk wordt. Daarvoor heb ik het Best Self-model ontwikkeld, dat bestaat uit oefeningen die ik door de jaren heen met mijn cliënten heb gedaan. Dit model werkt, of je nu een directeur van een groot bedrijf bent of iemand die nauwelijks de huur bij elkaar weet te schrapen.

Het Best Self-model is een instrument waarmee je jezelf en de mensen in je leven kunt evalueren. Het kijkt naar wat er wel en niet werkt op zeven terreinen van je leven: Sociaal, Privé, Gezondheid, Opleiding, Relaties, Werk en Spirituele ontwikkeling. En omdat ik geloof dat de mensen die je om je heen hebt belangrijk zijn, zullen we ook op hen een realistische en objectieve blik werpen. We stellen vast met wie je meer tijd zou kunnen doorbrengen en van wie je beter wat afstand kunt nemen. Je vaste kern van vrienden en familieleden kan bepalend zijn voor je succes in je leven, dus dit is een essentiële stap in ons proces.

Het Best Self-model werkt voor zoveel mensen omdat het je niet voorschrijft wie je moet zijn. Jouw definitie van je beste ik is het enige uitgangspunt.  Met dit boek kun je je beste ik trainen om je dezelfde vragen te stellen die ik je stel. Op die manier kun je jezelf effectief door het leven gidsen. Altijd met het doel om volledig te zijn wie je werkelijk bent. Let goed op de vragen die ik je over je gedachten, gevoelens, gedrag en patronen stel. In de toekomst kun je ze jezelf stellen.

Ik laat je allereerst je beste ik vormgeven, omdat je het meest aan dit boek hebt als je daar een duidelijk beeld van hebt.

Mike Bayer is Life Coach. Zijn missie is mensen te helpen hun doelen te bereiken. Hij treedt geregeld op in het tv-programma Dr. Phil. Hij is de auteur van Je beste ik.

Over Mike Bayer
Mike Bayer, beter bekend als Coach Mike, is levenscoach. Zijn missie is om mensen te helpen hun doelen te bereiken om hun beste zelf te worden. Hij treedt regelmatig op in het tv-programma Dr. Phil.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden