Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Het boek voor leiders - Alles wat je wilt weten over leiderschap met impact

Leiders kunnen het verschil maken door te focussen op de mens in al zijn facetten. Want waar leiders vaak beoordeeld worden op inhoud en taak, blijkt juist dat aandacht voor de sociale kant een gezonde werkomgeving schept. Een omgeving waarin mensen kunnen groeien en bedrijven succes bereiken. Hoe je dat doet? Dat hebben we beschreven in ‘Hét boek voor leiders’.

Nicolette Kat en Inge Wels | 24 april 2024 | 2-3 minuten leestijd

Het werkklimaat is vaak voor verbetering vatbaar. Diverse onderzoeken tonen aan dat een merendeel van de werknemers zich niet betrokken voelt bij hun werk en bij de organisatie. En dat conflicten en gespannen relaties op de werkvloer goede voorspellers zijn voor burn-out.

Blijvend onderhoud

Tegelijk is er blijvend onderhoud nodig voor leiderschap dat een positieve en effectieve impact heeft. Maar dat vraagt om ruimte en de vaardigheid om te kunnen reflecteren. In de hectiek van alledag ontbreken die vaak. Zo missen de leiders van nu de mogelijkheid om te kunnen groeien en effectiever te worden in hun rol. Je leert namelijk niets door alleen iets te ervaren of door zomaar iets te doen. Je leert pas als je over die ervaring nadenkt, als je deze onderzoekt en hem van verschillende kanten bekijkt. Om daarna een doordachte en weloverwogen vervolgstap te maken.

Het draait om mensen

Wij zijn ervan overtuigd dat het anders kan. Dat leiderschap met een menselijke focus mogelijk is zonder het bedrijfssucces uit het oog te verliezen. In Hét boek voor leiders zetten we daarom het mensgerichte leiderschap centraal: de mens is het belangrijkste ingrediënt van gezonde en succesvolle bedrijven. Meer inzicht krijgen in hoe mensen zich ontwikkelen, wat ze nodig hebben, wat hen drijft en hoe ze zich tot elkaar verhouden en relaties onderhouden, dat is de echte uitdaging van modern leiderschap. Het recept vinden dat het beste werkt voor jouw leiderschap, in jouw specifieke context, begint altijd bij jezelf. Daarmee ga je aan de slag tijdens het lezen van dit boek. Hét boek voor leiders vertelt je niet wat je moet doen. Je bent na het lezen wél meteen geïnspireerd om het eens anders aan te pakken.

Een van onze lezers beschreef het boek als volgt:

Dit boek kun je zien als een reisgenoot op je eigen weg naar effectief leiderschap, naar meer zelfkennis, meer begrip van de context waarin je beweegt en een betere relatie met de mensen om je heen. Het inspireert je om in actie te komen en daar te beginnen waar het uitdagend voor je is. Het biedt een prettige samenhang van theorieën, inzichten en praktische benaderingen over hoe je als leider, maar ook zeker als mens kunt groeien. De auteurs bieden met dit boek een inspirerend naslagwerk dat je gedurende je werkende leven geregeld op zult pakken.’

Persoonlijke leiderschapstraining

Hét boek voor leiders maakt het hedendaagse gedachtegoed over leiderschap toegankelijk. Met een duidelijk gestructureerde opbouw en in heldere taal nemen we je mee door een snoepwinkel vol beproefde modellen, theorieën en voorbeelden. Het is daardoor een persoonlijke leiderschapstraining voor thuis op de bank.


Dit artikel staat in het julinummer van Managementboek Magazine. Deze editie lees je hier >

Over Nicolette Kat

Nicolette Kat heeft ruim 30 jaar internationale ervaring met ontwikkeling van leiders in leiderschapsprogramma’s en in persoonlijke coachtrajecten. Ze schrijft haar nieuwsgierigheid van zich af in artikelen en blogs. Ze verkocht van haar eerste boek ‘Coachen met een leeg hoofd’ meer dan 10.000 exemplaren. 

Over Inge Wels

Inge Wels is een ervaren trainer, senior coach en leiderschapsexpert met ruim 25 jaar internationale ervaring. Ze werkte met duizenden high-potentials en senior leiders in leiderschapsprogramma's en coachtrajecten. Ze gelooft dat het anders kan: met een meer menselijke focus op werken, leven en veranderen. De mens als belangrijk ingrediënt voor gezonde én succesvolle bedrijven.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden