Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Verdraaide zelforganisaties

Wouter Hart, auteur Verdraaide organisaties heeft de 2015-editie van ROA Professionele Publicatie Prijs in de wacht gesleept. De prijs werd maandag 7 november jl. uitgereikt.

Pierre Pieterse | 15 november 2016

Het winnende artikel ‘Verdraaide Zelforganisaties: Op zoek naar het echte verhaal’ maakt in klare taal en voor een breed publiek duidelijk wat de plussen en minnen zijn van zelforganisatie. Daarmee levert hij een belangrijke bijdrage aan één van de meest urgente vragen in de wereld van organisaties op dit moment. Aldus de jury. Ook al omdat het betoog goed is onderbouwd met praktijkargumenten en bedrijfskundige logica.

Centraal staat dat vaak een structuuroplossing gekozen wordt in plaats van het dieper liggend probleem aan te pakken. Het is makkelijker houvast te vinden in de vorm dan in een aansprekende visie, aldus de auteur. Medewerkers hebben maar al te vaak last van onvoldoende kennis over de prioriteiten van hun organisatie: middelen worden dan nogal eens tot doelen verheven, hetgeen de productiviteit ondermijnt. Waarmee het in zekere zin weer aansluit op zijn boek Verdraaide organisaties, en tegelijk ook een stap verder zet.

Op 20 april 2017 is Wouter Hart een van de sprekers op het seminar 'Anders organiseren'.

Over Pierre Pieterse

Pierre Pieterse was tot februari 2022 hoofdredacteur van Managementboek Magazine.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden