Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Duurzaam onderhandelen - Succesvol onderhandelen in beladen situaties

Of het nu aan de bestuurstafel is, binnen een managementteam of tijdens een individuele coachingsessie: wij zien in ons werk als begeleiders van onderhandelprocessen regelmatig conflicten de kop op steken.

Robert Jan Steinmetz | 6 juni 2017 | 1-2 minuten leestijd

Mensen zijn het niet eens met de koers die het bedrijf wil varen, hebben verschillende ideeën over waarin geïnvesteerd moet worden of zien gewoon niet welke rol ze zelf spelen of welke invloed ze hebben.

Deze conflicten kosten veel energie, creëren onderlinge afstand en zorgen ervoor dat gezamenlijke doelen op de achtergrond raken.

Voor deze lastige situaties bestaat helaas geen magic pil of quick fix. Het vinden van een duurzame oplossing voor een beladen onderhandeling vergt tijd en oprechte aandacht.

Hierbij spelen individuele emoties vaak een rol: we willen gerespecteerd worden én door iedereen aardig gevonden worden, we hebben behoefte aan autonomie én we willen ons verbonden voelen met de mensen om ons heen. Als er belangrijke zaken op het spel staan is dit ook het vlak waarop het vaak misgaat: we voelen ons persoonlijk aangevallen en er gaan emotionele krachten spelen die ons dieper het conflict in trekken.

Daniel Shapiro kan met recht een van de grootste onderhandelingsexperts ter wereld genoemd worden. Op basis van zijn wetenschappelijk onderzoek als directeur van het Harvard Negotiation Institute en van zijn enorme praktijkervaring, onder andere als onderhandelaar voor het World Economic Forum in Davos, heeft Shapiro inzichten en technieken ontwikkeld die kunnen helpen om zelfs de lastigste conflicten op een duurzame wijze op te lossen. In Duurzaam onderhandelen deelt Shapiro zijn unieke inzichten voor het eerst met een breed publiek. Hij legt uit hoe we ons kunnen voorbereiden op lastige onderhandelingen en biedt waardevolle handvatten om ook tijdens de onderhandeling het overzicht te bewaren en doelbewust naar een duurzame uitkomst toe te werken.

Of het nu op individueel niveau is, in je vriendenkring, in het bedrijfsleven of in de politiek: dit boek levert een belangrijke bijdrage aan een wereld waarin mensen zich op een duurzame manier met elkaar kunnen verbinden en waar genoeg ruimte is voor ieders gedachten, geloofsovertuigingen, wensen en verlangens.

Onze droom: gelukkige mensen, succesvolle bedrijven en een gezonde wereld. We zijn ervan overtuigd dat de inzichten uit dit boek hier een belangrijke rol in kunnen spelen.

Robert Jan Steinmetz, Onderhandelexpert Frits Philips jr. & Partners

Over Daniel Shapiro
onderhandelingsexpert, bestsellerauteur, hoogleraar Harvard

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden