Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Column

Kjeld Aij - Je weet niet alles

De huidige manier van beleidsontwikkeling vraagt om een meer organische en procesgerichte benadering in dialoog met diverse partijen. Dit houdt in dat je niet alles in de hand hebt en moet durven vertrouwen op het proces.

Kjeld Aij | 9 oktober 2017 | 1-2 minuten leestijd

Je bepaalt slechts de kaders, en geeft voor de verdere invulling van die koers ruimte aan je medewerkers. Je laat vooral los. Het hebben van een lerende houding is daarbij een belangrijke competentie. Het begint ermee dat je bescheiden bent en je eigen beperkingen erkent. Je bent echt niet slimmer dan ieder ander, omdat je toevallig de leiding hebt. Geef daarom toe dat je zelf de wijsheid ook niet altijd in pacht hebt en wees bereid je zienswijze aan te passen als je ergens vastloopt. Ook jijzelf faalt soms en je moet net als je teamleden nog veel leren!

Als je echt open staat voor verandering, ben je volledig toegewijd aan een leven lang leren. En mislukt er een keer iets? Dan betekent dat dat je onvoldoende kennis had van de bronoorzaak en dat je nog een keer moet proberen om méér waarde te creëren voor patiënten, je medewerkers en je organisatie.

Op de momenten dat ik zelf die houding aannam en mijn fouten inzag, merkte ik dat de afdeling en ikzelf een sprong maakten in het verbeterproces.

Door dr. Kjeld Aij, directeur van de divisie Acute Zorg bij VU medisch centrum en gepromoveerd op de rol van leiderschapsgedrag bij een succesvolle en duurzame toepassing van lean principes in ziekenhuizen. Als auteur van het boek Wie vraagt wordt beter! treedt Kjeld graag op als spreker en workshopleider.

Over Justin van Lopik

Justin van Lopik is eindredacteur van Managementboek Magazine, platform voor business professionals.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden