Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Dag van de Ondernemersdochter 

Heidi Los en Marcella Bos kwamen in 2022 met hun boek ‘De kracht van ondernemersdochters’. Een jaar later nemen ze initiatief voor een dag rond het thema. Die vindt plaats op 19 januari 2024. 

Managementboek Redactie | 18 december 2023 | 1-2 minuten leestijd

Voor De kracht van ondernemersdochters interviewden Heidi Los en Marcella Bos meer dan 100 ondernemersdochters. Ze zagen opvallende overeenkomsten: In de manier waarop deze vrouwen naar de wereld kijken, hoe ze dingen tot stand brengen en hoe ze zich verhouden tot hun omgeving.

Het boek kreeg aandacht in onder meer de Telegraaf, AD en Radio 1 Journaal. In ons eigen interview rond het boek zei Bos: ‘Het tij is aan het keren, maar er is nog een lange weg te gaan waarbij vrouwelijke rolmodellen nodig zijn. De vrouwen die wij hebben gesproken zijn soms de eerste van hun generatie die in een door mannen gedomineerde branche de leiding nemen.’

Nederland telt meer dan 500.000 ondernemersdochters, vrouwen die vaak een voortrekkersrol hebben en een maatschappelijke bijdrage leveren. Om die reden lanceren Bos en Los een landelijke Dag van de Ondernemersdochter. Een dag om stil te staan bij de invloed van het opgroeien in een ondernemersgezin; een mindset die volgens Bos en Los geen opleiding je kan aanleren.

Ze roepen op om op eigen wijze aandacht te geven aan ondernemers en hun dochters, online met vermelding van #ondernemersdochter. Kijk op www.ondernemersdochter.nl voor meer informatie over de Dag van de Ondernemersdochter.

Over Managementboek Redactie

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden