Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Onderweg naar weer een prijs

Het sluitstuk van de verandertrilogie van Jaap van ´t Hek en Leike van Os, Onderweg – Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties, bleef tijdens het gala rond het Managementboek van het Jaar steken op een zeer eervolle nominatie. Maar tijdens Boek & Festival, een gezamenlijk evenement van de Ooa en de ROA, kreeg het dan een verdiende lauwerkrans, in de vorm van de titel ‘Ooa boek van het jaar 2014’.

Pierre Pieterse | 20 mei 2015

In Onderweg laten Leike van Oss en Jaap van 't Hek zien hoe duurzame verandering in robuuste organisaties plaatsvindt. De sleutel? Het pragmatische vermogen van de organisatie zelf. Van Oss en Van 't Hek beschrijven hoe mensen in de organisatie hun werkpraktijk organiseren en veranderen, en hoe je je veranderstrategie hierop kunt aansluiten. De lezer krijgt inzicht in het maken van de vertaling van de abstractie waarmee iedere geplande verandering begint, naar het daadwerkelijk anders handelen van mensen.

‘De veranderkunde zoals die in Nederland wordt bedreven is innovatief’ zo vertelden de auteurs indertijd aan Managementboek Magazine, ‘er worden steeds nieuwe wegen verkend om tot oplossingen te komen die werken, en waarin alle partijen tot hun recht komen. De Hollandse School heeft geen uitgestippeld programma, er is geen centrale regie. Hij ontwikkelt zich door de jaren heen. Dat weerspiegelt ook de manier waarop we met zijn allen naar organisaties kijken. Als vitale gemeenschappen die maar beperkt centraal gestuurd worden. Duurzame verandering van robuuste organisaties gaat niet gepland en stapsgewijs. Dat gaat altijd in dialoog, en met tegenspraak.’

Over Pierre Pieterse

Pierre Pieterse was tot februari 2022 hoofdredacteur van Managementboek Magazine.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden