Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

Jaap Peters

‘Zelfsturing moet de menselijke maat terugbrengen’

'De organisatie ligt in handen van de vakmensen die zelfstandig besluiten nemen en dankzij hun werkzaamheden in de voorste linie bepalend zijn voor het succes van de organisatie'. Zo luidt ongeveer de kern van het Rijnlands gedachtengoed, wat onlangs uitgebreid is opgetekend in het nieuwe boek Rijnlands organiseren. Natuurlijk van Jaap Peters.

Karin de Zwaan | Aad Goudappel | 22 april 2021

Jaap Peters is in ons land de grootste ambassadeur van het Rijnlands gedachtengoed. In de zevende aflevering van de Boekenprakijk is hij onze gast. We bespreken wat Rijnlands organiseren is, waarom het nodig is en bij welke organisaties het al werkt. Gevraagd naar de menselijke maat bij de overheid pleit Jaap voor een beroepsopleiding voor ambtenaren.

Praktijkgast is Caroline Filius-Govers, zij is manager Organisatieontwikkeling bij Tragel: een maatschappelijke organisatie in Zeeland die mensen met een beperking ondersteunt bij een goed leven. Tragel is net begonnen aan een transitie naar Rijnlands organiseren. Een van de redenen is dat zij (in een krimpregio) een aantrekkelijke werkgever willen blijven. Welke tips kan Jaap Peters hen geven?

LUISTER DE AFLEVERING

De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk. Luister naar de nieuwe aflevering van De Boekenpraktijk hieronder.

Of open de podcast op SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsYouTube of in je eigen favoriete podcastapp. 

Over Karin de Zwaan
Karin is marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden