Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

Timo Hans

‘Minder stress is niet de oplossing’

In zijn boek 'Stress is een kunst' wil trainer Timo Hans je meenemen in zijn bevinden dat we nog steeds op een oude manier omgaan met stress. Minder stressen en meer ontspannen is volgens hem niet de juiste weg. Over hoe we dan wel om moeten gaan met stress en of wat we voelen wel altijd stress is hebben we het in deze aflevering van podcast De Boekenpraktijk.

Karin de Zwaan | Karin de Zwaan | 16 mei 2024 | 1-2 minuten leestijd

Timo Hans start in de aflevering met het delen we wat mooi laaghangend fruit om de fysieke ongemakken die we vaak aan stress koppelen te verminderen. Timo raadt iedereen aan om eens te beginnen met beter ademen. Een buikademhalingsoefening op bed 10 minuten voor je gaat slapen heeft in zijn praktijk, en die van alle fysiotherapeuten, psychologen en artsen die hij trainde, al veel mensen geholpen. Geholpen om beter te slapen en daarmee fitter te zijn overdag.

Maar wil je echt beter omgaan met stress dan is het volgens Timo ook van belang om de mindset over stress te veranderen: 'Stress is echt iets moois en positiefs. Dat zie ik echt zo, al ervaar ook ik dat niet continu. De huidige manier van naar stress kijken is achterhaald. Recente onderzoeken laten zien dat de beste resultaten - als het gaat om prestaties, verzuim, klachtenvrij zijn -worden behaald als we stress positief benaderen. Echter op oude inzichten zien we stress nog steeds als een monster.'

Wat moeten we dan wel doen? En hoe moeten we als maatschappij hierin veranderen? Luister de hele aflevering op deze pagina of open de podcast op SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of YouTube

Boekentip

In De Boekenpraktijk worden uiteraard ook boekentips gedeeld. Timo Hans deelt als tip Tricky Tijden van Jitske Kramer, omdat de achtergrond van dat boek veel raakvlakken heeft met zijn verhaal. Recensent en auteur Patrick Davidson deelt zijn tip voor De 5 frustraties van teamwork, de nieuwe businessroman van Patrick Lencioni.

OVER DE BOEKENPRAKTIJK

De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk.

Over Karin de Zwaan
Karin is marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden