Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Gebrouwen door Vrouwen - Van brouwhobby tot succesvol biermerk

Wat begon als een gezellige hobby in Do’s keuken, groeide in vijf jaar tijd uit tot een biermerk dat in 600 kroegen wordt geschonken, in 700 supermarkten verkrijgbaar is en zelfs een eigen bar heeft! Hoe dat zo gekomen is vertellen we je in ons boek.

Do de Heij | 17 juli 2020 | 2-3 minuten leestijd

Stap voor stap nemen we je aan de hand van bier mee in ons start-up-verhaal. Zo leer je hoe je bier brouwt en lees je tegelijkertijd over hoe we op onze bek gingen, over de successen en natuurlijk over vrouw-zijn in een mannenwereld: hoe je daar gebruik van kunt maken en hoe het tegen je kan werken. Maar dit boek gaat vooral over doen wat je leuk vindt!

Is het niet wat snel? Na vijf jaar al een boek uitbrengen? Ja het is zeker snel, maar niks is zo leuk als de start van een bedrijf, project of hobby. Als alles nog nieuw is en je elke dag nieuwe dingen leert. Deze ervaringen willen wij graag delen, vooral omdat het bewijst dat je eigenlijk alles kan, als je maar doorzet! We hopen anderen te inspireren ook een nieuwe hobby te beginnen, of zelfs een eigen BV op te starten. Als wij het kunnen kan jij het ook ;)

Dit boek is geschreven door onze vriendin en schrijfster Eva de Jong. Met bloed, zweet en lachtranen hebben we samen de eerste vijf jaar van het ondernemersavontuur op papier gezet. Eva interviewde ons, las oude emails terug, gebruikte de blog van Do voor grappige anekdotes en gebruikte ook haar eigen herinneringen aan de start van Gebrouwen door Vrouwen. Omdat Eva overal vanaf het begin bij is geweest weet ze precies wat er is gebeurd, wat de insteek van ons bedrijf is en hoe wij als zussen samenwerken.

Omdat we ook veel over bier weten gaat dit boek ook over bier. Je leert welke stijlen er zijn (en welke wij het lekkerst vinden). Je leert hoe een bier eigenlijk wordt gebrouwen en wat de belangrijkste ingrediënten zijn. Achterin staat zelfs een boodschappenlijst om jouw eigen eerste bier te brouwen, en het recept van ons allereerste succesnummer: Tricky Tripel.

Toen het boek uit de drukkerij kwam konden we bijna niet geloven hoe mooi het is geworden! De kleuren, illustraties en de hele sfeer is precies zoals wij het voor ogen hadden. Dankzij onze designers Zena en Sarah, die de illustraties hebben gemaakt, is het boek echt een reflectie van ons merk.

Het boek over ons biermerk leest gemakkelijk door, je ligt regelmatig in een deuk om onze blunders en je wil steeds weten hoe het verder zal gaan. Aan het eind weet je precies hoe Gebrouwen door Vrouwen een succes is geworden, hoe je bier moet proeven, wat bier eigenlijk is en heb je hopelijk zelf ook zin om te gaan ondernemen en/of bier te brouwen!

Do & Tessel de Heij hebben in 2015 officieel Gebrouwen door vrouwen opgericht, inmiddels een zeer succesvol biermerk. Hun kruidige bieren zijn vrijwel overal verkrijgbaar en in maart 2019 openden ze ook een bar. In hun boek Gebrouwen door Vrouwen vertellen ze hun verhaal.

Over Tessel de Heij
Tessel & Do de Heij hebben in 2015 officieel Gebrouwen door vrouwen opgericht, inmiddels een zeer succesvol biermerk. Hun kruidige bieren zijn vrijwel overal verkrijgbaar en in maart 2019 openden ze ook een bar. Ze wonen allebei in Amsterdam.
Over Do de Heij
Do & Tessel de Heij hebben in 2015 officieel Gebrouwen door vrouwen opgericht, inmiddels een zeer succesvol biermerk. Hun kruidige bieren zijn vrijwel overal verkrijgbaar en in maart 2019 openden ze ook een bar. Ze wonen allebei in Amsterdam.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden