Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Heerlijk Helder Ondernemen

Zeven jaar geleden brouwden Do en Tessel de Heij hun eerste biertje. Dat was eigenlijk verrassend lekker. Al vrij snel kregen ze het idee om er meer mee te doen. In Gebrouwen door Vrouwen Van brouwhobby tot succesvol biermerk beschrijven de zussen (samen met ghostwriter Eva de Jong) hoe hun hobby snel uit de hand liep. Er komen succesjes (ineens belde een kroegbaas die ons bier op de tap wilde!) en blunders (we namen maar 80 liter bier mee!) langs.

Rick Lindeman | 25 juni 2020 | 1-2 minuten leestijd

Ik vond het een heerlijk boek. Het boek is vlot geschreven, met gevoel voor humor. De dames zijn niet bang om hun kwetsbaarheden te laten zien. Zo mag broer Frans twee pagina’s los gaan over de cashflow van het bedrijf. Ook vertellen ze dat ze best wat geluk hebben gehad en dat zij als ‘vrouwelijke brouwers’ opvielen tussen al die aanstormende brouwers.

Het is daarmee meer dan alleen een verhaal over twee jonge ondernemers, Het bevat tal van tip en trucs over wat je wel en niet als startende ondernemer moet gaan doen: van wie leen je geld? Wanneer ga je in op een '’gratis promotie’ evenement?

Bovendien leer het je veel over bierbrouwen. Het bevat bijvoorbeeld een lijstje van de brouwstappen en van brouwfouten; steeds beschreven met een vrolijke noot. Ook biedt het handvat in de vele soorten speciaal bier, zodat je geen slecht figuur slaat als je naar een proeverij gaat.

Het boek sprankelt dus als een goed gebrouwd biertje. Ik kreeg zin in ondernemen en herkende veel van eerdere brouwworkshops waaraan ik deelnam. Het is boek dat niet alleen de beginnende brouwer maar alle bierliefhebbers en ondernemers een stapje vooruit helpt. Neem er dan een heerlijke Bloesem Blond bij, echt een heerlijk biertje. In het boek lees je bovendien hoe het komt dat je dat nu gewoon bij de Albert Heijn kan kopen.

Over Rick Lindeman

Rick Lindeman is Master Facilitator en Veranderaar. Daarnaast is hij Auteur van het Natuurcanvas.

Hij is de oprichter van het Faciliteer Atelier. Dit verzorgt strategische workshops voor klanten zo breed als de Indonesische overheid en de Nederlandse Gamedeveloper community.

 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden