Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Zie je Big Picture - Transformeer succesvol!

'Zie je Big Picture' is geschreven voor elke professional die eigenaar wil zijn van zijn of haar transformatieproces en voor elke toekomstgerichte leider die medewerkers daarin wil begrijpen en faciliteren. De auteurs vertellen in dit artikel over hun boek.

| 14 januari 2022 | 2-3 minuten leestijd

We brengen als auteurs voor de lezer onze expertise bij elkaar. We doen dit omdat we vanuit onze verschillende rollen in verschillende organisaties merken dat zowel op professioneel niveau als bij leidinggevenden een hoge mate van druk wordt ervaren.

We zien dat het voor veel leiders en professionals lastig is om effectief om te gaan met de veelheid aan veranderingen. Die veranderingen komen vooral voort uit de ‘digitale transformatie’.

Ook zien we, mede door corona, veel onzekerheid. Iedereen ervaart een omgeving die steeds complexer oogt, waardoor het steeds moeilijker wordt om tot effectieve aanpakken en oplossingen te komen.

Op basis van deze ontwikkelingen en onze expertise hebben we het 3-i-Model ontwikkeld. Dit 3-i-Model biedt de mogelijkheid tot een route te komen die een succesvolle verhouding tot een veranderende context ondersteunt

Het 3-i-Model

Identiteit is wie je bent en (deels) wat iemand anders van je ziet. Vanuit je identiteit geef je betekenis aan de ontwikkelingen in de context. Je interne en externe gerichtheid.

Inzicht komt voort uit het herkennen van de bril die je vanuit je eigen drijfveren opzet. Dat bewustzijn geeft inzicht in de causaliteit van je gedrag, waardoor je het onderliggende mechanisme ziet en de gevolgen daarvan. Je leervermogen, verandervermogen en je leiderschap.

Initiatief bepaalt het gedrag van jezelf. Op basis van jouw eigen inzichten maak je keuzes die leiden tot verdiepen, verbreden en handelen: experimenteren, vaardigheden, bewegen en verbinden.

Permanente veranderingen

Met dit boek willen we je helpen en laten zien hoe je effectief kunt bewegen in die snel veranderende omgeving. Vertrekpunt is dat veranderingen een permanent karakter krijgen. Je wendbaarheid wordt bepaald door het vermogen om in balans te blijven, te blijven bewegen. Hier reiken we je tips en tools voor aan.

Je BIG PICTURE zien en visualiseren is een goede wijze om je identiteit, inzicht en initiatief in zijn gehele effectiviteit te overzien en vorm te geven. Vanuit de verschillende delen kun je succesvol transformeren. De reflectie met jezelf helpt je in je dialoog met anderen. Zo werk je beter samen en kun je effectiever met veranderingen omgaan. Je moet je wel bewust zijn van hoe je je effectief gedraagt en hoe je gedrag door anderen wordt ervaren.

Effectieve initiatieven

Het gaat er steeds om wat effectief en passend is voor jou, congruent is met jouw persoonlijkheid. Dat betreft je kwaliteiten, vaardigheden, je waarden, je betekenisgeving, je rol, je stijl etc. Het gaat erom dat steeds sprake is van een persoonlijke balans. Het betreft immers jezelf

Vanuit je eigen identiteit en je inzichten kom je tot effectieve initiatieven. Het gaat om jouw eigenheid en congruente handelen daaruit. Anders gezegd: hoe transformeer ik mezelf succesvol in mijn context met anderen?

Dat transformatieproces brengen we in beeld door een combinatie van woorden en visuals. Het is essentieel om het proces te kunnen visualiseren en te kunnen uitleggen. Door ons model wordt dat voor iedere eigentijdse professional en toekomstgerichte leidinggevende mogelijk.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Harry Woldendorp, Hubèrt de Groot, Thomas Woldendorp
Zie je Big Picture

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden