Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Zie je Big Picture

Transformeer succesvol!

Paperback Nederlands 2022 9789085601609
Verkooppositie 1604Hoogste positie: 500
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

De veelheid en snelheid van opeenvolgende ontwikkelingen in de huidige wereld, geeft sterk behoefte aan een kompas of instrumenten om overeind te blijven en succesvol met de tijd mee te kunnen gaan. Deze dynamische werkelijkheid waarin verandering de enige constante lijkt daagt elke professional en leider uit zich daartoe te verhouden.

Voor welke verandering sta je en hoe doe je dat; meebewegen zonder jezelf te verliezen? Of veel beter en leuker: hoe kun je de continue stroom van vernieuwingen als golf benutten voor je eigen ontwikkeling en zelfverwezenlijking! Het antwoord is verrassend eenvoudiger en dichterbij dan je denkt. De crux zit niet in de eisen van de tijd maar in de uniciteit van jouw eigen verhaal en potentieel. Krachtig bewegen vanuit balans met jezelf!

De verhouding tussen natuurlijk en aangeleerd gedrag, samen met de mate waarin je in balans bent met jezelf, bepaalt in hoeverre je in staat bent je op een natuurlijke en moeiteloze wijze te verhouden tot de steeds veranderende context. Dit boek geeft jou de regie in handen voor een succesvolle transformatie. Zowel voor jezelf als voor je werkomgeving.

De Big Picture is het geheel en de samenhang tussen identiteit, inzicht en initiatief dat je laat zien in hoe dynamiek en evenwichtsdimensies van invloed zijn op de wijze waarop jij je verhoudt tot de zichtbare omgeving waarin je leeft, werkt en interacteert. Met de Big Picture doorzie je de context en ontdek je hoe je vanuit je unieke identiteit inzicht krijgt in voor jou passende keuzes en acties. Voorzien van veel instrumenten, praktische tips, visualisaties en sprekende voorbeelden om direct mee aan de slag te gaan.

Dit boek is geschreven voor elke eigentijdse professional die eigenaar wil zijn van zijn of haar eigen transformatieproces en voor elke toekomstgerichte leider die medewerkers daarin wil begrijpen en faciliteren.

"Een boeiend boek over het constructief omgaan met complexiteit. Big Picture biedt tools en overzicht om je koers te kunnen houden. En de troost dat dit voor iedereen een spannende struggle is." - Freek Peters, hoogleraar Contextueel Leiderschap, Tilburg University

Specificaties

ISBN13:9789085601609
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Uitgever:SWP
Druk:1
Verschijningsdatum:9-3-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Zie je Big Picture - Transformeer succesvol!
14 januari 2022 'Zie je Big Picture' is geschreven voor elke professional die eigenaar wil zijn van zijn of haar transformatieproces en voor elke toekomstgerichte leider die medewerkers daarin wil begrijpen en faciliteren. De auteurs vertellen in dit artikel over hun boek.

Over Harry Woldendorp

Harry Woldendorp is historicus en antropoloog. Was een een kleine dertig jaar actief als trainer, consultant en interim-manager (bestuurder, directeur). Is nu vijf jaar bezig met platformtechnologie. Verbindt als medeoprichter van een webplatform theorie en praktijk: platformVmZ gericht op zorgorganisaties/zorgprofessionals en CuraeVitel Balie gericht op senioren die met behulp van technologie in hun eigen willen blijven wonen. Publiceert over de impact van de digitale transformatie.

Andere boeken door Harry Woldendorp

Over Hubèrt de Groot

Hubèrt de Groot is visual facilitator, consultant, trainer, coach en insights facilitator. Heeft zich verdiept in human resources, bedrijfskundig management, facilitative leadership, design thinking, visual leadership en designing and leading visual change. Heeft expertise en ruime ervaring in organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling.

Andere boeken door Hubèrt de Groot

Over Thomas Woldendorp

Thomas Woldendorp is betrokken bij organisaties in de zorg die zich richten op het gebruik van platformtechnologie en de toepassing van ‘internet of things’ om de kwaliteit van zorg te behouden en verbeteren. Is in de afronding van een master innovatiemanagement. Nieuwe methoden vanuit de opleiding worden toegepast op de werkzaamheden voor de organisatie.

Andere boeken door Thomas Woldendorp

Over Chris Boven

Chris Boven is bestuurskundige en ondersteunt en begeleidt ruim 25 jaar middels executive search maatschappelijke organisaties (met name zorg) bij vraagstukken van bemensing en resultaatsturing. Ondersteunt en adviseert directie, bestuurders en toezichthouders op aspecten van rolvastheid, teamperformance en (persoonlijke) ontwikkeling. Is certified professional, coach en expert in de toepassing van de ODC en de ME-scan.

Andere boeken door Chris Boven

Inhoudsopgave

QUOTES 7
VOORWOORD 13
WARMING UP 18
1. ZIE JE BIG PICTURE 29
1.1 Je digitale DNA 34
1.2 Visualisatie 42
2 IDENTITEIT 51
2.1 Interne gerichtheid: oorsprong 53
2.2 Externe gerichtheid: effect digitale transformatie 60
2.3 Balans tussen intern en extern 66

3 INZICHT 75
3.1 Drijfveren 75
3.2 Leervermogen 86
3.3 Verandervermogen 88
3.4 Leiderschap 93
4 INITIATIEF 103
4.1 Verlangen 105
4.2 Experimenteren 107
4.3 Vaardigheden 113
4.4 Bewegen 116
4.5 Verbinden 120
5 TRANSFORMEER SUCCESVOL: KIES UIT BEWEGINGEN 122
NAWOORD 133
OVER DE AUTEURS 135
LITERATUUR 139

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zie je Big Picture