Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

SUPERFREELANCER - Een praktische gids voor de ambitieuze freelancer

Na tien jaar freelancen besloot Edwin zijn lessen en persoonlijke ervaringen te delen in de vorm van een boek: SUPERFREELANCER. In deze preview vertelt hij erover.

Edwin Dijkstra | 29 maart 2022 | 2-3 minuten leestijd

Hoe kom je aan inspirerende klanten? Wat moet mijn financiële doel zijn? Welke juridische zaken moet je eigenlijk regelen? Ben je niet heel eenzaam als freelancer? Vragen die ik had toen voor mezelf begon tien jaar geleden. En ik niet alleen. Vrijwel elke freelancer zit met deze vragen. Daarom schreef ik het boek dat ik tien jaar geleden had willen lezen.

Wanneer je start met ondernemen, ben je al goed in je vak. Echter, vanaf het moment dat je je inschrijft bij de KvK heb je ook een tweede pet op. Die van de ondernemer. Dit betekent dat je opnieuw from scratch ergens goed in moet worden. In mijn boek lees je praktische tips, eigen ervaringen en advies van experts om het maximale uit jezelf te halen.

Vind je sweet spot

Na twee jaar freelancen had ik een goedgevulde bankrekening. Echter, ik was ook kapot van de stress. Ik deed werk waar ik goed in was en waar bedrijven mij voor betaalden, maar de klussen brachten me geen voldoening. Inmiddels weet ik dat je de sweet spot wilt vinden in deze drie pijlers:

  1. Werk doen waar je goed in bent
  2. Werk doen waar mensen je voor willen betalen
  3. Werk doen dat je leuk vindt

Om deze sweet spot te bereiken dien je jouw waarom onder de loep te nemen. Hoe je dit doet leer je in het eerste hoofdstuk van mijn boek.

Vermarkt jezelf

Als freelancer marketeer was mijn unfair advantage dat ik wist hoe ik mezelf moest vermarkten. Al tien jaar lang geniet ik meer leads dan ik aankan. Dezelfde lessen hebben geleid tot honderden pre-orders voor dit boek. Je leert in dit boek hoe jezelf zo vermarkt, dat je nooit meer koude acquisitie hoeft te doen. 

Prioriteer gezondheid

De beste ideeën komen uit wandelingen. Energie krijg ik uit sporten in de ochtend. De juiste voeding leidt tot de gewenste productiviteit. Je ziet, gezondheid is voor mij de sleutel tot succes. Niet alleen van mij. Je leest in mijn boek ook een interview met een businesscoach die van overgewicht en depressie naar het lopen van de zwaarste voettocht ter wereld ging, en wat dit deed met zijn business.

Regel je financiën

Er zijn twee momenten in mijn leven geweest dat ik persoonlijk blut was. Na mijn studie, toen ik geen werk kon vinden en toen ik begon met freelancen. Al mijn geld zat in een geflopte webshop. Dat ging me niet nogmaals gebeuren. Je leest hoe ik een financiële planning maak, hoe je pensioen opbouwt als freelancer en waarom je wilt overwegen niet op uurtarief te werken.

Implementeer extra verdienmodellen

Als freelancer ruil je jouw kennis voor uren. Niks mis mee, maar ook een risico. Want wat als je ziek wordt? Of lang op vakantie wilt? Dan staat je inkomen stil. Je ontdekt een aantal verdienmodellen die je kunt inzetten als freelancer, zoals het implementeren van een commissiemodel voor het doorsturen van leads, informatieproducten maken of het starten van een betaalde nieuwsbrief. 

Over Edwin Dijkstra

Edwin Dijkstra is een ondernemende freelance marketeer. Hij beheert marketingcampagnes voor ambitieuze bedrijven, investeert in eigen participaties en schrijft dagelijks op Linkedin over zijn bevindingen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden