Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Het nieuwe leiden is vrouwelijk - Ontdek de Athena en Aphrodite in jezelf

‘Het nieuwe leiden is vrouwelijk’ bevat herkenbare voorbeelden uit de coachpraktijk van Anja Moortgat en praktische stappen om alle masculiene en feminiene leiderschapskwaliteiten te herkennen en te activeren. In haar preview vertelt Moortgat over haar boek.

Anja Moortgat | 27 oktober 2022 | 3-4 minuten leestijd

Jouw wilskracht om het professioneel te maken is enorm. Je doorzettingsvermogen kent geen einde. Maar soms is er die zelftwijfel: doe je het goed genoeg naar je team? Creëer je de diepgang waar je zo naar hunkert? Ben je nog helemaal bezig met dat waarvoor je geboren bent? Waarom haal je wel je resultaten, maar blijf je uitgeput achter?

Laat mijn wervelende boek met praktische tools je meenemen op een reis naar binnen waarin de goden en godinnen uit de Griekse mythologie je tonen hoe je kan leiden vanuit innerlijke wijsheid en opereren op de hoogste niveaus zonder gevaar op opbranden. Ik laat je ervaren hoe jouw authentieke leiderschap jou en je mensen energie gééft.

Ik daag je uit

Uit onderzoek van Mc Kinsey blijkt dat werkplekken leeglopen door een overdaad aan masculiene energie zoals de focus op cijfers en daadkracht. De vrouwelijke oerkracht, de connectie met een diep, intuïtief weten is in bedrijven aan een opmars bezig. Goed leiderschap vereist mannelijke kwaliteiten als richting en competentie. Maar een performant bedrijf van vandaag heeft daaraan niet genoeg. Met mijn boek provoceer ik en daag ik alle leiders uit -mannen én vrouwen- om ook vrouwelijke kwaliteiten te verkennen zoals sensitiviteit, intuïtie en innerlijke autoriteit. Want een goede balans tussen mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten veroorzaakt automatisch een magnetische aantrekking tussen leider, medewerkers en klanten. Moeiteloos vinden ze elkaar. 

Ontdek de goden en godinnen in jou

Welke superkrachten heeft zo’n magnetische leider nodig om te verbinden, vernuftige oplossingen te bedenken en betere resultaten te behalen met méér werkplezier? Dat vertel ik met inspirerende verhalen van leiderschapsgoden en -godinnen uit de Griekse mythologie. Zit de slimme Athena of de rationele Apollo in jou? De intuïtieve Demeter, de onafhankelijke Artemis of de doelgerichte Zeus? Herken je de charmante Hermes en de charismatische Aphrodite in een van je collega’s? Ontdek het aan de hand van vragenlijsten in het boek en waardevolle online content. Elke god en godin heeft talenten en kwaliteiten maar ook valkuilen en allergieën. Met herkenbare voorbeelden uit mijn coachpraktijk, praktische tips voor de werkvloer en energie gevende oefeningen, ontsluit je die verborgen superkrachten in jezelf en je collega’s.

Je zal jouw archetypische kwaliteiten herkennen, activeren en inzetten om je innerlijk en uiterlijk leiderschap vorm te geven. Je zal je nooit meer laten vastpinnen op één stereotiep beeld over jezelf maar vakkundig omgaan met schijnbaar tegengestelde drijfveren.

Inzichten uit wetenschap en mythologie

Ik schreef dit boek om jou je leiderschap nog dieper te laten beleven en àl je kwaliteiten optimaal te benutten. Ik combineer de allernieuwste wetenschappelijke bevindingen met eeuwenoude inzichten die in archetypen verankerd werden. Balanceer de krachten van alle charismatische goden en godinnen in jou en je zal veel grotere impact hebben, een bevredigend persoonlijk leven leiden en daar energie aan overhouden.

Zulk nieuwe leiderschap is nodig om onze werkplekken energiegevend te houden maar ook om het hart van de mensheid te openen en enorme uitdagingen als de klimaatcrisis daadwerkelijk aan te pakken. 

Word de leider van morgen

WIl jij je laten meeslepen met de gebeurtenissen in de wereld of bijdragen aan verandering? Wil jij jezelf blijven uitputten of de leider zijn die al zijn kwaliteiten inzet voor betere resultaten? De vele tools, reflectieve vragen, oefeningen en mini-rituelen uit mijn boek zullen je inspireren om naar je intuïtie te luisteren en ernaar te handelen, om de moed te verzamelen om gezien en gehoord te worden, om te weten wie jij in jouw kern bent en een bijdrage te leveren vanuit je unieke zelf. 

De wereld heeft al jouw leiderschapskwaliteiten nodig. Het is nu tijd.

Over Anja Moortgat

Anja Moortgat is ondernemer, keynote spreker en expert op gebied van persoonlijk leiderschap. Ze is ruim twintig jaar de drijvende kracht achter Curious, een team van leiderschapsexperten en trainers die ceo’s, directieteams en managers begeleiden bij het kalibreren van hun leiderschapskompas. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden