Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

De Man in de Arena - Willen winnen, kunnen verliezen en opnieuw beginnen

Ondernemen is onderweg zijn, daarvan genieten, niet bang zijn voor wat komen gaat. Ik ben Dieter Penninckx, auteur van ‘De Man in de Arena’. Dit openhartige boek neemt je mee op mijn reis door hoogtepunten, diepe dalen en het essentiële proces van opnieuw opstaan als ondernemer. Het is een boek over willen winnen, kunnen verliezen en opnieuw beginnen.

Dieter Penninckx | 13 februari 2024 | 3-4 minuten leestijd

Ik ben ingenieur, familie- en voetbalman, scout voor het leven, maar bovenal ondernemer. Als medeoprichter van mode- en lifestylegroep FNG, die groeide van 3 tot bijna 4000 medewerkers en piekte tot ca. € 800 miljoen omzet met merken als Fred&Ginger, Miss Etam, Claudia Sträter en het Zweedse Ellos, klom ik op tot een van de meest belovende ondernemers in de Benelux. Meer dan 15 jaar lang, tot mijn 45ste, was ik CEO van de groep. Ik was ook 5 jaar lang de hoofdaandeelhouder van mijn club: KV Mechelen. Mijn verhaal gaat niet alleen over succes. Het gaat ook over de ondergang van FNG tijdens de tumultueuze periode van de coronacrisis. Eens op de top van mijn ondernemerscarrière, bevond ik me plotseling in een donkere tijd waarin mijn kindje FNG failliet ging.

Persoonlijke Strijd

De Man in de Arena onthult niet alleen de zakelijke uitdagingen maar ook mijn persoonlijke strijd. Ik deel openhartig mijn trofeeën en littekens, waarbij ik je meeneem op een reis door mijn leven, vanaf de schoolbanken tot aan mijn rol in het Belgische voetbal. Verwacht geen volledige reconstructie van FNG's ondergang, maar eerder diepgaande verhalen die een unieke kijk geven op het leven van een topondernemer.

Ik combineer daarin academische wijsheid met praktische ondernemingszin. Verwacht je niet aan een simpele les in bedrijfsbeheer, of een eenduidig stappenplan richting veerkracht. Het is een buitengewoon verhaal van een man die consequent zijn grootste dromen mee de dag in neemt.

Veerkracht en Groei: Opstaan na de Val

De eerste pagina's die ik geschreven heb waren gitzwart. Die zijn niet allemaal tot in het boek geraakt, maar schrijven heeft mij geholpen om weer recht te staan. Ik verstop me niet. Het is een reis van opstaan na de storm, waar ik anderen wil aanzetten tot ondernemerschap, de moed geven om door te zetten, en troost bieden wanneer het fout dreigt te gaan.

Reflecterend op mijn ervaringen, deel ik een cruciaal keerpunt midden in 2019, waar ik diep in het rood ging en niet meer kon slapen. Ik onthul de illusie van onfeilbaarheid en de tol die ik betaalde onder de continue prestatiedruk. Het gevolg van niet op tijd te gaan zitten leerde ik noodgedwongen. Het boek toont niet alleen de val maar ook het herstel, waarbij mijn ervaringen van de voorbije jaren een belangrijk inzicht worden in het ondernemerschap.

Kracht van Delen: Littekens als Inspiratie

En of er weer vuur is! Ik geloof sterk in de kracht van delen en inspireren, vertel ik vastberaden. Ik ben er om mijn inzichten en ervaringen als klankbord aan te bieden om anderen te helpen hun eigen verhaal te schrijven. Het delen van littekens is een krachtig middel om ook jou te inspireren en te ondersteunen in je ondernemersreis.

‘In ondernemerschap is de horizon nooit het eindpunt. Het is slechts het begin van een nieuw hoofdstuk. De arena wacht op je, klaar om er je eigen reis te ontdekken en de uitdagingen aan te gaan,’ besluit ik. De Man in de Arena nodigt uit om deel te nemen aan de reis, obstakels zelfverzekerd en vastberaden in de ogen te kijken. Mijn boek geeft je een krachtige boodschap van veerkracht, zelfacceptatie, en groei, waarmee ik jou wil inspireren om jouw eigen ondernemersavontuur te omarmen.

Over Dieter Penninckx

Dieter Penninckx is ingenieur, familie- en voetbalman, scout voor het leven, maar bovenal ondernemer. Als medeoprichter van modeen lifestylegroep FNG (dat piekte tot ca. € 800 miljoen omzet met merken als Fred&Ginger, Brantano, Claudia Sträter en het Zweedse Ellos) was hij een van Vlaanderens meestbelovende ondernemers. Tot mei 2020 was hij CEO van de groep. Dieter was ook 5 jaar lang de hoofdaandeelhouder van KV Mechelen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden