Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Het Klein ABC, overtuigend pitchen voor ondernemers

Na het succes van Het Groot ABC voor Blijer Presenteren dat de Boekgoud Publieksprijs 2017 won, had Marjolein de smaak te pakken en schreef een tweede boek. En dat werd Het Klein ABC, overtuigend pitchen voor ondernemers.

Marjolein Diks | 21 juni 2018 | 2-3 minuten leestijd

Dit handzame boekje is bedoeld om jou als ondernemer te inspireren anders naar jouw pitch te kijken. En je allerlei suggesties aan te reiken zodat je met jouw pitch kunt onderscheiden en overtuigen. Ook deze keer is het boek praktisch ingericht en zit vol handige tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Saai

Het Klein ABC is een handig boekje dat tips, suggesties en inspiratie biedt aan ondernemers die hun pitch willen verbeteren. Een saaie standaardpitch maakt immers geen indruk en daar word jij of jouw bedrijf nooit ‘top of mind’ mee. Maar hoe kun jij je nu als ondernemer met jouw pitch onderscheiden?

Pitchen om te pitchen

Laatst was ik bij een ondernemersontbijt waar de ene na de andere ondernemer op het podium voorbijkwam die zei: “Nou, jullie kennen me wel, dus ik hoef hier niet te pitchen denk ik. Je weet wel wat ik doe, en wat ik zoek, dus mail me maar”! En daar zat ik dan als gast naar te luisteren met een uitgebreid netwerk dat ik graag ter beschikking wilde stellen. En dan denk ik dat je als ondernemer niet al je kansen benut. Want wat levert zo'n pitch je nou eigenlijk op? Want het lijkt zo alsof je staat te ‘pitchen-om-te-pitchen’, en daar draait het natuurlijk niet om.

Zeker van je zaak

Soms liggen daar jouw 'muppets' en eigen overtuigingen aan ten grondslag. Of je bent 'niet zeker van je zaak'. Ik moet dan wel denken aan die eerste keer dat ik op het podium stond. Ik was toen 15 jaar en moest voor het eerst in mijn leven solo zingen, in de Doelen, voor 2000 man. Toen ik naar de microfoon liep dacht ik: ‘Kan ik die hoge C wel halen?’, en ‘Weet ik mijn tekst nog wel?’ Pitchen levert voor veel ondernemers soortgelijke gedachten op. Er is ongemak en spanning, maar soms ook de vraag: ‘Hoe ga ik het dadelijk nou precies vertellen?’

Storytelling

Met mijn bedrijf Dikscommuniceert begeleid ik ondernemers die overtuigend en onderscheidend willen kunnen pitchen. Dat doe ik door individuele coaching, maar ook door het aanbieden van bijvoorbeeld een ‘Do-It-Yourself’ online-pitchtraining, en door het schrijven van praktische boeken. ‘Het Klein ABC – Overtuigend Pitchen voor Ondernemers’ is mijn tweede boek. Eerder verscheen ‘Het Groot ABC voor Blijer Presenteren’. Beide boeken vinden een basis in storytelling, een instrument dat ik ook in mijn coaching veel gebruik. Want om onderscheidend en overtuigend te pitchen wordt de kracht van het delen van jouw eigen ervaring wat mij betreft nog te vaak onderschat.

Marjolein Diks is PresentatieExpert en Storyteller. Met haar bedrijf Dikscommuniceert begeleidt ze sprekers en pitchers door middel van individuele coaching naar een overtuigende en onderscheidende presentatie of pitch. Storytelling is daarbij een belangrijk instrument. Ze is de auteur van Het Klein ABC, overtuigend pitchen voor ondernemers.

Over Marjolein Diks
Het verhaal van Marjolein Diks als ondernemer begint op 28 februari 2015 als zij besluit om na een lange communicatiecarrière bij de Rijksoverheid een ander pad in te slaan. Zij zag collega’s in hun presentatie worstelen met zichzelf en hun taaie boodschappen. Ze zag de aandacht van het publiek wegtrekken en de belangrijke boodschap niet landen. De boodschap van een blije spreker heeft meer impact. En verdient het om gehoord te worden.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden