Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Zakendoen van hier tot Tokio - 'Met humor en respect geschreven'

Bent u een manager of een business professional die internationaal zaken doet? En wilt u voorkomen dat datgene wat uw grootste kracht is, zich tegen u keert? Als u deze beide vragen met ‘ja' beantwoordt, dan is Esther Janssens Zakendoen van hier tot Tokio een boek dat u niet mag missen.

Nandini Bedi | 16 november 2020 | 2-3 minuten leestijd

Esther Janssen is zelf een succesvol ondernemer en heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van interculturele training en coaching. Ze laat in Zakendoen van hier tot Tokio zien waarom de Nederlandse bedrijfscultuur internationaal heel succesvol is, maar geeft ook aan waar de valkuilen liggen. Het boek begint met een uiteenrafeling van het ‘Nederlandse DNA', en de waardeoordelen die daarin besloten liggen. Nederlanders oordelen graag over ‘de ander', maar zulke oordelen zeggen eigenlijk meer over henzelf dan over die ander. De lezers die ervan overtuigd zijn dat er niet zoiets bestaat als het ‘Nederlandse DNA' weet Janssen op overtuigende wijze te verrassen.

Het grootste deel van het boek is gewijd aan levendige beschrijvingen van de vijf succesfactoren van de Nederlandse bedrijfscultuur. Janssen laat zien dat te ver doorgevoerd, elk van die sterke kanten ook kan leiden tot falen. Nederlanders zien zichzelf bijvoorbeeld graag als ‘betrouwbaar', en het uitdragen daarvan is een belangrijke succesfactor. Maar als zulk vertrouwen op te weinig vaste grond gestoeld is kan het snel doorslaan in ‘naïviteit', en daarmee een oorzaak zijn voor mislukkingen. Elk van de secties van het boek kent case study's en foto's, die de factoren die bepalend zijn voor successen en mislukkingen nog beter inzichtelijk maken. Daarnaast biedt elk van de secties handige, gebruiksklare tools om de genoemde gevaren te herkennen en te vermijden. Met andere woorden, interculturele competenties kan je leren.

Zakendoen van hier tot Tokio is een toegankelijk geschreven boek, dat met humor, maar ook met respect, de inzichten en praktische tips biedt die nodig zijn voor succesvol internationaal zakendoen.

Nandini Bedi slaat op verschillende manieren bruggen tussen India en Nederland. Ze verzorgt interculturele trainingen voor bedrijven, gericht op de relatie tussen Indiaen Nederland. Als kenner van de Indiase cultuur blogt ze regelmatig over Nederland op taal-tale.com. Haar analyses van Nederlandse verwachtingenen omgangsvormen zijn herkenbaar voor mensen uit de zakenwereld. Als native speaker kan ze het belang van taal duiden, en heeft ze praktische tips over effectiever communiceren. Nandini kent de Indiase zakencultuur van binnenuit, en werkte 15 jaarin dat land voor ze in 2001 naar Nederland verhuisde.Nandini is tevens docent Engels voor middelbare school leerlingen en volwassenen.

Over Nandini Bedi

Nandini Bedi

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden